© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

uitslag Regio Awards 2021

Tijdens de Discon van ons district 1610 op 26 juni j.l. is de uitslag bekend gemaakt.

Inzendingen waren er van de volgende 11 Rotaryclubs: Breda Mastbos, Hoekse Waard, Leerdam, Oisterwijk-de Kampina, Oostburg, Oosterhout e.o., Ooosterhout-regio, Terneuzen, Walcheren, Zevenbergen en Zierikzee.

Doel van de awards is het stimuleren en belonen van lokale/regionale projecten, gericht op maatschappelijke doelen, in district 1610. In deze projecten zetten clubleden zichzelf in enige vorm in alsmede samenwerking met andere organisaties (waaronder Interact/Rotaract) en vergroten van de zichtbaarheid van Rotary

De uitslag is als volgt:

RC Oostburg met Zon in de Schoorsteen                             premie regio 1 €500
Samen met de lokale stichting de zonnebloem waarbij mensen die aandacht nodig hebben in het zonnetje worden gezet door een leuke verassing. Deze actie heeft plaatsgevonden in het kader van sinterklaas.

RC Hoeksche Waard met Present.Je.Kunst                          premie regio 2 €500
Lokale, beeldend, kunstenaars een podium geven door hun kunst op een laagdrempelige manier aan de inwoners en bezoekers van de Hoeksche Waard aan te bieden en bewoners van de Hoeksche Waard bekend te maken met de lokale kunstenaars.

RC Leerdam met Belevingstuin Syndion                               premie regio 5 €500
Syndion is een organisatie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. En voor hen de aanpassing van een gewone tuin in een belevingstuin als bijdrage in hun ontwikkeling en mogelijkheden.

RC Oosterhout Regio met Santa Run Light                          derde prijs    €1000
“Santa Run Light” georganiseerd. Alle leden hebben een actieve rol gespeeld: meedenken, geld doneren en/of leuke (bedrijfs)producten, inpakken, een kerstboodschap drukken, routes uitzetten. Zaterdag 19 december zijn de 60 tassen door 6 ploegjes van 2 Santa Runners op ludieke wijze bezorgd bij de ouderen.

RC Oisterwijk de Kampina met Kunstzaken                         tweede prijs €1000
Professionals van Rotary Oisterwijk de Kampina ondersteunen vanuit Vocational Service gedurende een half jaar een groep geselecteerde eindejaar studenten Fontys Hogeschool voor de Kunsten. bij het versterken van hun vaardigheden om een succesvol ondernemend kunstenaar te worden.

RC Zevenbergen met Tiny Forests                                         eerste prijs   €1500
Met de aanleg van een mini-bos van tussen de 300 en 500 m2 in een stadskern binnen de gemeente Moerdijk willen wij Natuur, Duurzaamheid, Biodiversiteit, Ontmoeten en Educatie samenbrengen en sociale cohesie bevorderen.

Gefeliciteerd: en we hopen dat dit een stimulans is ook voor andere clubs om nog meer en nog mooiere projecten te doen in het komend Rotary jaar: samen creëren we zo een mooiere samenleving.

Jeroen van Dooren
Gouverneur D1610 2020 - 2021