© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

nieuwsbrief juni 2021

Districtsgouverneur: Jeroen van Dooren, dg@rotary-d1610.nl

Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

 

 

Voorwoord

Vrienden en vriendinnen,

De DISCON deel 1 op 17 mei ’21.

Met ruim 300 deelnemers was de talkshow van maandag 17 mei een succes. Als je alsnog daarvan wat zou willen terugzien dan kun je de video hier vinden: Rotary aan tafel in videos on Vimeo. Klik hier.

De Discon deel 2 op 26 juni

Voor het tweede deel initieel gepland op 29 mei hebben we moeten besluiten om dit uit te stellen naar 26 juni . Om alsnog voor deel 2 te reserveren graag deze link gebruiken.

E-club

Onlangs hebben we besloten om een E-club op te richten, ten dienste van ons hele district. Deze ontwikkeling past in de huidige tijd en maakt het mogelijk om mensen die geïnteresseerd zijn in Rotary, kennis te laten maken met onze organisatie. Deze club kan ook tijdelijk onderdak bieden aan Rotarians die vanuit een ander district naar ons zijn verhuisd en aan Rotarians die hun eigen club niet meer kunnen bezoeken, bijvoorbeeld omdat die is gestopt. Omdat het de bedoeling is dat deze club nauw verbonden blijft met de staf van het district geeft dit daarnaast kansen om te experimenteren met nieuwe clubvormen zoals die door Rotary International worden aangedragen. Klik hier voor de flyer daarover op onze district site.

IHE student

Ook dit jaar hebben we weer voldoende financiële bijdrages gekregen om een IHE student te kunnen bekostigen. Mijn dank voor alle clubs die ook in deze soms moeilijke tijd een bijdrage geleverd hebben.

Een terugblik

Gouverneur ben je maar voor 1 jaar en op de video van DISCON deel 1 geef ik een korte terugblik van mijn jaar. Ruim voor corona hadden we als subtitel van onze DISCON benoemd : bepalen wij de toekomst of wordt de toekomst voor ons bepaald en deze kreeg door Corona een heel bizarre betekenis.

Intussen lijkt het dat het post-covidium tijdperk rond juli aanvangt en het nieuwe normaal dan weer een deel wordt van onze samenleving.

Hopelijk heb ik jullie met mijn clubbezoeken en maandbrieven kunnen inspireren ,de clubs levendig te houden maar ook als People of Action voor Grow Rotary!

Ik wens mijn opvolgster Henriët Dees veel succes!

Jeroen A H Q van Dooren
Gouverneur 2020-2021
Rotary International District 1610
http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

 

 

Nieuws van het district

 

 

 

Aanvraag District Grants vóór 1 oktober 2021

 

Voor projecten uit te voeren tussen 1 oktober ’21 en 1 oktober ’22 kunt u een District Grant aanvragen. Doen! Klik hier voor een aanvraag.

Jan Verhage nieuwe voorzitter TRF-commissie

 

Na zes jaar voorzitterschap draagt Bart Muller per 1 juli 2021 het stokje over aan Jan Verhage. Jan is oud-gouverneur van ons district en heeft zich het afgelopen Rotaryjaar goed ingewerkt als nieuwe voorzitter. De overgang naar de nieuwe voorzitter zal mede daardoor soepel verlopen. Wij wensen Jan veel succes!

Agenda komende evenementen

Klik hier voor de activiteitenagenda op de website

 

- zomer 2021 Fietstocht, Fietsen voor Fietsen in Zeeuws-Vlaanderen, klik hier.

- 12-16 juni 2021 Virtual Rotary International Convention, klik hier.

- juni – juli 2021 Vaartocht per platbodem van Lauwersoog naar de Engelsmanplaat, waddentocht@kpnmail.nl.

- 24 september 2021 8e Golfbenefiet Golfbaan Cromstrijen, klik hier.

8e Golfbenefiet Golfbaan Cromstrijen

Afbeelding met gras, boom, buiten, veld

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Beste golfers, graag nodigen wij jullie hierbij uit om op vrijdag 24 september 2021 deel te nemen aan het 8e Golfbenefiet Rotaryclubs Hoeksche Waard / Binnenmaas / Zwijndrecht Golf Open. Voor info klik hier.

Nieuws uit de clubs

Discon van 17 mei: De stichting DoesSouf.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Wij zijn DoesSouf, een stichting die uit naam van Soufiane Elazizi opereert. Soufiane is 23 jaar en kreeg vier jaar geleden te horen dat hij lijdt aan de zeldzame ziekte SCA-Type 2. Een ziekte, die ervoor zorgt dat de communicatie tussen de zenuwen en spieren wordt verslechterd. Het gevolg is dat zijn spieren moeilijk beheersbaar worden en uiteindelijk kunnen uitvallen. Maar dit alles zal Souf niet tegenhouden om alles uit het leven te halen. Hij is een brok aan energie en positiviteit. Zijn levensinstelling is een inspiratie voor velen en mag nooit verloren gaan. Met die instelling is Stichting DoesSouf opgericht, om liefde voor de medemens te verspreiden, ook als Soufiane er niet meer is. De missie is het verspreiden van klein geluk en een grote glimlach. DoesSouf staat voor positiviteit, doorzetten, anderen helpen en inspireren door daden. Namens de stichting Marèse Vervooren +31 6 57644297

Paasactie Interact Club Bergen op Zoom

Afbeelding met gras, boom, buiten, spelen

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Afgelopen maart heeft Interact Club Bergen op Zoom een Paasactie opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren. De actie was van oorsprong een Kerstactie, maar door de sluiting van de scholen in verband met het Covid-19 virus was deze genoodzaakt gepauzeerd te worden. De actie is later omgezet in een Paasactie. Mensen konden op een medewerker van Roncalli SG stemmen door online te doneren. Bij het doneren konden mensen aangeven naar welke medewerker zij hun stem lieten gaan. Bijzonder aan deze actie was dat ook mensen van buiten Roncalli konden doneren. De medewerker met het hoogst opgehaalde bedrag liep op 1 april in een paashazenpak door de school. Dit werd positief ontvangen en de actie is zeker voor herhaling vatbaar. Uiteindelijk is er in totaal 341,95 opgehaald, een mooi bedrag gezien de omstandigheden!

Sprekerspool

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary- onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

Vlaggen, banners en roll-ups

 

v.l.n.r. Beachflag, Rotary banner ‘Doing Good in the World’, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up ‘Rotary Doing Good’ (andere vlaggen en banners staan niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier. kopij
Kopijsluiting: 1ste van de maand.