© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Met sterke hulp van The Rotary Foundation: Handen ineen voor Oekraïne!

The Rotary Foundation (TRF) kent een bijzonder krachtig mechanisme voor humanitaire rampen, onder de naam Rotary Disaster Response Fund.
Rotarydistricten in rampgebieden kunnen met dit fonds per district en per keer aanspraak maken op US$ 25000.

Rotaryclub Kiev heeft met hulp van dit fonds al duizenden binnenlandse vluchtelingen opgevangen in het veiliger West-Oekraïne. Deze vluchtelingen zijn in goede samenspraak met lokale overheden ondergebracht in omgebouwde schoolgebouwen, sporthallen en andere leegstaande overheidsgebouwen. RC Kiev coördineert deze actie en faciliteert de vluchtelingenopvang sober doch doelmatig met ingerichte slaapeenheden, bedden, wasmachines, kooktoestellen, drinkwatertaps, etc. Ook werken zij ter plaatse aan onderwijs voor de jeugd en werk voor de volwassenen.
Helaas groeit nog dagelijks de vluchtelingenstroom en RC Kiev werkt toe naar meer opvangmogelijkheden voor nog vele tienduizenden mensen. Wat een vuurvreters!

Maar nu komt het mooie van TRF!!
RC Kiev heeft met haar opgedane kennis nu ook speciale afspraken kunnen maken met TRF om meerdere districten buiten het rampgebied te betrekken bij de aanvraag van een Disaster Fund.
De 7 Nederlandse districten en mogelijk ook de 2 Vlaamse Districten hebben in gezamenlijkheid besloten mee te doen en de handtekening te zetten onder deze Multi-District Response aanvraag, een aanvraag dus van 9 x US$ 25000.
We zijn er trots op dat de handtekening van D1610 inmiddels is gezet, waardoor we substantieel het verschil kunnen maken voor vele duizenden vluchtelingen in veiliger oorden in eigen land.