nieuwsbrief juni 2018

Districtsgouverneur: Peter Blankenstein, dg@rotary-d1610.nl
Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

Peter Blankenstein (2)Plezier in Rotary

 

Voorwoord

DisGone maar niet het Plezier in Rotary

Mijn laatste nieuwsbrief. Een jaar geleden had ik niet gedacht dat het voorbij zou vliegen. Ja formeel is er nog een maand als DG. Een maand die wordt ingevuld met

·

Het afronden van landelijke taken. Veel bereikt op het gebied van verzekeringen, privacy en het opereren van RAN.

·

De laatste stafvergadering van het district. Alle stafleden bedankt! En de nieuwe leden, Henriët Dees AG voor Regio I en Jeroen van Dooren als DGN, welkom!

·

De feestelijk overdracht van het Gouverneurschap aan Fred Dijkers. Succes Fred!

·

Een bezoek aan de RI conventie in Toronto.

·

En een bedankje aan onze vele districtcommissies, die als trouwe bondgenoten op de achtergrond veel werk doen. Zoals Media die mij achter de broek zitten over de nieuwsbrief, TRF heb je als club al bijgedragen en je tulpenbollen voor deze herfst al besteld en Jeugd, Water enz. enz.

·

En met nogmaals alle Clubs ook Rotaract en Interact bedankt voor dit mooie jaar!

Maar mijn echte afscheid staat in de kop. Met de zaterdag 26 mei gehouden DisCon is deze DG ook eigenlijk “Gone” met De Grote Muziekreis mee. Wat een feest was dat. Je zult het maar gemist hebben. Over de hele dag, inclusief het goede doel programma de gift aan de stad, 1400 bezoekers. Lovende pers, prachtige Regio Awards. Inspirerende lezing van Mark Mieras. Bijzondere verhalen en mensen. Met een hoge PHF voor PDG Frits Stavast. 30 keihard werkende leden van RC Tilburg Leijdal zie hun feestelijk kleding. Hulp uit 3 andere clubs en van vier muziek podia. Een groots feest een geweldig slotconcert. Iedereen bedankt!

Peter Blankenstein, gouverneur 2017-2018 met Plezier in Rotary
http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

 

Mededelingen van het district

Fotoimpressie Disctrictsconferentie 2018

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\2018 05 26 Discon\het concert hoe sprookjes klinken.JPG C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\2018 05 26 Discon\op reis naar 013.jpg C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\2018 05 26 Discon\het concert hoe sprookjes klinken.JPG

 

 

Nieuwe vlaggen te leen

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vlaggen - kopie (2).jpg

 

De collectie vlaggen is vernieuwd, v.l.n.r.: Beachflag, Rotary banner ‘Doing Good in the World’, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up Rotary ‘Doing Good’ (andere vlaggen/banners staan niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

The Rotary Foundation

TRF_RGB

 

 

Voor de penningmeester

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\donate.jpg

 

Ter herinnering: Het Rotaryjaar sluit 30 juni 2018; wilt u de clubdonatie enige tijd daarvoor overmaken? Zoals u weet worden uit de donaties de District Grants en de Global Grants verstrekt.

 

Vraag een District Grant aan

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\district grant.jpg

 

Een aanvraag indienen kan uitsluitend via de website van D1610, zie aanvraag District Grant 2018-2019. Het gaat om Grants voor lokale of internationale serviceprojecten die uitgevoerd zullen gaan worden tussen 1 oktober 2018 en 1 oktober 2019. Fundraisingsactiviteiten komen niet in aanmerking voor een Grant. Voor het verschil tussen een serviceproject en een fundraisingsactiviteit, zie verschil tussen een serviceproject en een fundraisingsactiviteit.

De aanvraagperiode sluit 1 oktober 2018.

 

Doing Good

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\cause water carousel lebanon 700x700.jpg

 

Water project unites Lebanon clubs across all divides! A project to provide clean water to all of Lebanon’s schools is uniting leaders from many of the country’s diverse religious, cultural, and political divisions.

In 2011, Rotary members in northern Lebanon decided to install new tanks and water filters in a few nearby schools with the help of a Rotary Foundation grant. The idea caught on and a few other clubs followed suit.

Lees verder https://www.rotary.org/en/water-project-unites-lebanon-clubs-across-all-divides.

 

Agenda komende evenementen

http://rotary.nl/d1610/activiteiten-agenda/

Save-the-date

 

- 15 juni Ballon Festival Oosterhout https://www.ballonfestivaloosterhout.nl/

- 16 juni de Reynaert fietstocht, www.reynaertfietstocht.nl

- 17 juni 2018 de Peelandmars, http://peelandmars.nl/

- 23 juni 2018 Muziek voor jong en oud, http://rcoisterwijkdekampina.nl/kaartjes/

- 21 september 2018, Golftournooi, Ridderkerk de Waal

- 22 september 2018, Fietsmolentocht Alblasserwaard, http://www.fietsmolentocht.nl

 

Golftournooi Ridderkerk de Waal

 

21 september organiseert Rotary ‘Ridderkerk de Waal’ een groots golftoernooi voor het goede doel: onderzoek voor een betere behandeling van kinderen met de zeldzame aangeboren aandoening ‘Congenitale Hernia Diafragmatica’ (ofwel een gat in het middenrif). Deelnemers zullen een geweldige golfdag beleven en worden verwend met allerlei culinaire lekkernijen. De prijsuitreiking en de spectaculaire veiling vinden plaats tijdens een exclusief 'sterrendiner' van de Rotterdamse sterrenchef-kok Mario Ridder en de brigade van zijn restaurant Joelia.

 

Terugblik Evenementen

Global Grant RC Dordrecht voor Mercy Ships succesvol

 

De actie van RC Dordrecht om een Global Grant te organiseren is een groot succes geworden. Samen met RC Douala, Antwerpen-Noord, Ninove-Dendervallei, Rotterdam-Zuid, Schoonhoven, Köln-Dom, Paris-Nord en Sidney-by-the-sea is er via diverse activiteiten geld bijeen gehaald voor cursussen bestemd voor (para)medici in Kameroen. Op dit moment ligt het hospitaalschip Africa Mercy in de haven bij Douala. De cursussen bestaan onder andere uit echografie, pijnmanagement en pre- en postnatale zorg voor moeder en kind. Met de verdubbelaars van de GG en DDF is op 25 mei een cheque van USD 135.000,- uitgereikt aan Mercy Ships. Deze uitreiking vond plaats in Schoten, België, bij RC Antwerpen-Noord. Het was een feestelijke en mooie avond.

 

Doofblindendag in Raamsdonk

 

De Rotary Club Geertruidenberg heeft op 12 mei jl. een uitgaansdag voor doofblinde mensen georganiseerd. In samenwerking met de Nederlandse Stichting voor Doofblinden werd uitgaansdag gehouden in de Lambertuskerk en op het naastgelegen terrein van Broccolikwekerij Verschuren aan de Kerklaan in Raamsdonk. De dag werd geopend door burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Geertruidenberg. Na de koffie met worstenbrood konden de doofblinde mensen genieten van een uitgebreid programma: de landing, bezichtiging en het opstijgen van een Chinook-helikopter, het beleven van de historie van de Bergsche Batterij, het Gilde Sint Bavo en het Kloveniersgilde uit Terheijden, een wijnproeverij, een rondrit met trikes, dansen in de Lambertuskerk en het betreden van een blote- voeten pad. Tussen de middag was er een zonovergoten lunch en de dag werd afgesloten met een barbecue en een daverend kanonschot van de Bergsche Batterij.

 

Rotaryclub Breda Zuid fietst voor het Amphia

 

Op woensdag 23 mei overhandigde Remko van der Sanden, voorzitter van de Rotary Club Breda-Zuid, een cheque aan het Amphia ziekenhuis. Het mooie bedrag van € 2.500,- is opgehaald met de jaarlijkse Rotary Ride. De deelnemers hebben gefietst voor een kunstwerk dat straks in de tuin van het nieuwe ziekenhuis wordt geplaatst. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Olof Suttorp, nam de cheque in ontvangst.

 

Rotaryclubs Geertruidenberg en Emsdetten naar Leeuwarden

 

Op 21 april 2018 is Rotaryclub Geertruidenberg samen met zijn twinningclub uit Emsdetten (D) naar Leeuwarden geweest. Zowel voor de Nederlandse als de Duitse deelnemers was dit een boeiende en leerzame dag met zomerse temperaturen. Voor enkelen een hernieuwde, en voor velen een nieuwe kennismaking met een moderne en tegelijkertijd historische stad. Naast de gebruikelijke uitwisseling en versterking van de sociale contacten tijdens de lunch en het diner in het voormalig post- en telegraafkantoor Post-Plaza, heeft iedereen genoten van de uitgebreide stadswandeling en het bezoek aan het Keramiek Museum. De Mata Hari tentoonstelling was helaas voorbij, maar met het bezoek aan het Princessehof zijn wij weer geheel op de hoogte van de relatie van stammoeder Maria Louise met de huidige Europese vorsten. Velen uitten de wens zeker terug te willen keren, hetgeen moge getuigen van een geslaagd evenement!

 

Een ongewoon gewone clubavond!

 

Dit jaar heeft de voorzitter van Rotary Club Kinderdijk ervoor gekozen de vijfde maandagavond van de maand anders in te vullen dan zoals gebruikelijk. De achterliggende gedachte hierbij is dat een gevarieerd aanbod bij kan dragen aan meer plezier en voldoening voor de zittende leden en ook aantrekkelijk kan zijn voor potentiële nieuwe leden. Zo hadden we in oktober een wijnproefavond, verzorgd door een van onze leden en in januari stond een oud-Hollandse spelletjesavond op het programma, van ‘mens-erger-je-niet’ tot dammen. Eind april was er een stadswandeling met gids in Historisch Dordrecht. We sloten af met een etentje in een sfeervolle brasserie. Conclusie: Unaniem positief en voor herhaling vatbaar omdat je tijdens de wandeling andere dingen met elkaar deelt en tot andere inspiraties komt. Ook het teamgevoel wordt enorm versterkt hetgeen van pas komt als we ons voor de maatschappij nuttig maken.

 

Sprekerspool

sprekerspool-1

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

 

vlaggen, banners en roll-ups

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vlaggen - kopie (2).jpg

 

vlnr Beachflag, Rotary banner Doing Good in the World, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up Rotary Doing Good (andere vlaggen/banners niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier. kopij
Kopijsluiting: 1ste van de maand.