Nieuwsbrief juli 2018

Districtsgouverneur: Fred Dijkers, dg@rotary-d1610.nl
Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

Afbeelding met persoon, muur, man, binnen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Voorwoord

Vrienden en vriendinnen,

In deze gouverneursbrief wil ik me voorstellen en iets vertellen over mijn plannen. Mijn naam is Fred Dijkers, 71 jaar, weduwnaar, gesteund door vier kinderen met hun partners en blij met tien kleinkinderen. Sinds 1995 ben ik lid van Rotaryclub Hoeksche Waard. Voorheen was ik huisarts in Maasdam en docent bij de huisartsopleiding in Leiden. Bestuurlijke functies vervul ik vanaf het begin van mijn werk. Het is me een eer en een voorrecht om gouverneur van Rotary te mogen zijn.

‘Rotary voor iedereen, voor elke leeftijd’

Dit is mijn motto voor het komende jaar. Rotary is een serviceclub die zijn bestaansrecht niet alleen ontleent aan het goed functioneren van de eigen club, maar vooral aan het klaarstaan voor anderen. Een Rotaryclub is betrokken bij de maatschappij rondom die club. Over deze betrokkenheid ga ik graag in gesprek.

Ook de jeugd wil ik kennis laten maken met het gedachtengoed van Rotary. De jongeren van nu zijn straks onze nieuwe leden. Daarom wil ik extra aandacht besteden aan Rotaract en actief werken aan nieuwe Interact clubs (voor jongeren van 12 tot 18 jaar).

Naast deze twee items, maatschappelijke betrokkenheid en jeugd, draag ik uiteraard ons internationale motto uit: ‘Wees de inspiratie’.

Het gouverneursjaar zie ik als een spannende en inspannende tijd. De onderwerpen die ik in de clubs wil bespreken zijn zeker niet vrijblijvend. Ze zijn het waard besproken te worden. Ik kom daarvoor graag naar jullie toe.

Met hartelijke groet,
Fred Dijkers, gouverneur 2018-2019
http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

 

Mededelingen van het district

Jan Lucas Ket, Director RI 2019-2011

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\Jan Lucas - kopie.jpg

 

Jan Lucas Ket, RC Purmerend, is tijdens de International Rotary Convention in Toronto gekozen tot Director van de Rotary International Board of Directors. Zijn termijn loopt van 1 juli 2019 tot 1 juli 2021. Van harte gefeliciteerd en veel succes!

 

The Rotary Foundation

TRF_RGB

 

 

Vraag een District Grant aan

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\district grant.jpg

 

Een aanvraag indienen kan uitsluitend via de website van D1610, zie aanvraag District Grant 2018-2019. Het gaat om Grants voor lokale of internationale serviceprojecten die uitgevoerd zullen gaan worden tussen 1 oktober 2018 en 1 oktober 2019. Fundraisingsactiviteiten komen niet in aanmerking voor een Grant. Voor het verschil tussen een serviceproject en een fundraisingsactiviteit, zie verschil tussen een serviceproject en een fundraisingsactiviteit.

De aanvraagperiode sluit 1 oktober 2018.

 

Doing Good

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\doing good.jpeg

 

As thousands of refugees streamed into Berlin, they strained the health care system. Rotarian and physician Pia Skarabis-Querfeld spent the last three years building a network of volunteer doctors to help those in need.

On the nightly news and around her city, Pia Skarabis-Querfeld saw the refugees arriving in Berlin after fleeing war, persecution, and poverty in their home countries. Wanting to help, she gathered a bag of clothes to donate and headed to a nearby gym filled with refugees. What began as a single act of charity eventually evolved into an all-encompassing volunteer project: Over the next three years, Skarabis-Querfeld would build and run a network that, at peak times, would include more than 100 volunteers helping thousands of refugees at community centers, tent camps, and other shelters across the city. 

Lees verder: https://www.rotary.org/en/rotarian-helps-refugees-germany.

Of bekijk het filmpje: https://www.youtube.com/embed/7fmGEWxt1kY

 

Agenda komende evenementen

http://rotary.nl/d1610/activiteiten-agenda/

Save-the-date

 

- 26 augustus 2018, Cars & Charity, http://www.carsandcharity.nl/

- 7 september 2018, Water Project and Partnership

- 15 september 2018 Bergen op Zicht, www.bergenopzicht.nl

- 21 september 2018, Golftournooi, Ridderkerk de Waal

- 22 september 2018, Fietsmolentocht Alblasserwaard, http://www.fietsmolentocht.nl

 

Cars & Charity 2018

Afbeelding met gebouw, buiten, weg, auto

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Op zondag 26 augustus vindt alweer de 9e editie plaats van Cars & Charity, een toertocht met vertrek en aankomst op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Cars & Charity is het fundraising project van Rotary Bergen op Zoom Noord. De opbrengst gaat dit jaar naar de ‘Flor van Putte Stichting’ en de ‘Eye Care Foundation’. Voor meer informatie en voor inschrijvingen: http://www.carsandcharity.nl of via info@carsandcharity.nl.

 

Water Project en Partnership

Afbeelding met persoon, groep, kind, poseren

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Deze bijeenkomst heeft tot doel betrokken mensen bij Water en Sanitation ontwikkelingen samen te brengen. Het stelt leden in staat ideeën uit te wisselen met studenten, professoren, Rotary Foundation voorzitters en Water-commissarissen uit de verschillende districten en landen. Het programma biedt naast interessante inleiders ook een inkijk in de wereld van de Rotary Foundation en de wijze waarop clubs projecten succesvol kunnen laten verlopen door onder andere gebruik te maken van de Global Grant in samenwerking met het scholarship programma. Inschrijven: klik hier of op de titel.

 

Bergen op Zicht 2018

Afbeelding met gebouw, buiten, lucht, weg

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Op zaterdag 15 september 2018 wordt voor de derde keer ‘Bergen op Zicht’ georganiseerd door ‘Stichting Bergen op Zicht’ in nauwe samenwerking met Rotaryclub Bergen op Zoom. Het doel van dit evenement is dat Bergse verenigingen, groepen en instellingen (zonder winstoogmerk) zich gratis kunnen presenteren aan het grote publiek en vrijwilligers of leden kunnen werven. Tijdstip: 12.00-17.00 uur. Plaats: binnenstad Bergen op Zoom. Meer informatie: www.bergenopzicht.nl

 

Terugblik Evenementen

Rotary Hoeksche Waard trots op Gouverneurschap Fred Dijkers!

Afbeelding met persoon, man, binnen, kostuum

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Ons lid, Fred Dijkers, is op 15 juni benoemd tot Gouverneur van district 1610 en hier zijn wij als club bijzonder trots op. Sinds 1995 is Fred lid van Rotary Club Hoeksche Waard. Sinds 2016 is hij coördinator voor JobRotary in de Hoeksche Waard. Het bestuur en de leden van Rotary HW wensen Fred heel veel succes!

 

Succesvolle Haringparty Rotaryclub Halderberge-Seppe

Afbeelding met persoon

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

De vijfde Haringparty van Rotary Club Halderberge-Seppe was weer een geslaagd feest. Op donderdag 14 juni ontving restaurant Le Jardin te Rucphen zo’n 300 gasten op dit jaarlijkse bourgondische evenement. De voorzitter Paul Opheij opende de avond en proefde, in gezelschap van de burgemeesters van Rucphen en Halderberge, de eerste haring. De opbrengst van deze happening, in totaal € 15.000,- komt ten goede aan: de ‘Stichting Orange Babies’ die zwangere vrouwen met HIV en hun babies in Afrika helpt, de Stichting ‘Vrienden van Paulus’ die zich inzet voor de minderbedeelden in Halderberge, project ‘Rotary Huis op Filipijnen’ waarvan met de bijdrage een woning gebouwd kan worden voor de slachtoffers van tyfoon Yolanda op de Filipijnen en project Suikerplein, een beveiligd online portaal voor kinderen met diabetes type 1 en hun ouders. Wij bedanken alle genodigden voor hun gulle bijdrage.

 

Ridderkerkse ouderen bezoeken Rijksmuseum

Afbeelding met gebouw, buiten, persoon, weg

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Het Rijksmuseum is niet naast de deur. En zeker wanneer je wat ouder bent, is zo’n uitstapje niet zo makkelijk te organiseren. Daarom bood ‘Rotary Ridderkerk de Waal’ een groep senioren een compleet verzorgde dag aan. De organisatie werd gedaan door Stichting Welzijn Ridderkerk. Niet iedereen heeft mensen om zich heen die een uitje willen of kunnen organiseren. Voor ouderen die aan een rolstoel gebonden zijn, is dat nog lastiger. Daarom zijn we blij dat we dit mogelijk konden maken. De 49 deelnemers genoten zichtbaar. Tijdens een rondleiding werden de schilderijen bewonderd en de heerlijke lunch was een mooi moment om uit te rusten. Moe maar voldaan kwam de groep weer aan in Ridderkerk. Het was een fantastische dag. “Zo fijn dat ik dit nog mag meemaken op mijn ouwe dag!”, riep iemand spontaan uit. Een ander hoopte nog eens naar het museum te gaan, maar dan in het gezelschap van haar zoon en schoondochter.

 

Rotary HW schenkt speel(leer)goed aan Taalklas

Afbeelding met persoon, binnen, vloer, plafond

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Rotary Hoeksche Waard (HW), heeft een cheque van €1000,- overhandigd aan de leerlingen en leerkrachten van de Taalklas van de Hoeksche Waard. De cheque is overhandig door voorzitter Dick van Gilst. Voor kinderen uit oorlogsgebieden, met een (tijdelijke) verblijfsvergunning, is het belangrijk zich ook spelend te kunnen ontwikkelen. Gezien de beperkte overheidsfinanciering, wil Rotary HW deze kinderen ruimte geven om zowel binnen als buiten de leersituatie een goede sociaal-emotionele ontwikkeling te kunnen versterken. De Taalklas is gevestigd op CBS De Hoeksteen in Oud-Beijerland. De kinderen krijgen één tot twee jaar intensief les in de Nederlandse taal, zodat zij daarna kunnen doorstromen naar andere scholen binnen de Hoeksche Waard of richting het voortgezet onderwijs.

 

Sprekerspool

sprekerspool-1

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

 

vlaggen, banners en roll-ups

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vlaggen - kopie (2).jpg

 

vlnr Beachflag, Rotary banner Doing Good in the World, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up Rotary Doing Good (andere vlaggen/banners niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier. kopij
Kopijsluiting: 1ste van de maand.