nieuwsbrief augustus 2018

Districtsgouverneur: Fred Dijkers, dg@rotary-d1610.nl
Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

Afbeelding met persoon, muur, man, binnen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Voorwoord

Vrienden en vriendinnen,

In mijn vorige brief heb ik kort iets verteld over mijn plannen (maatschappelijke context en jeugd). Deze plannen voer ik uit samen met de staf van ons district, een staf die ik graag in het zonnetje zet. 

We hebben in district 1610 een actieve en betrokken staf. Een staf die zich bewust is van hun functie: ondersteunen, faciliteren en onderling verbinden van clubs. Vooral de assistenten-gouverneur spelen hierbij een belangrijke rol. Zij staan dicht bij de afzonderlijke clubs en weten wat voor hen belangrijk is. Het is goed dat zij ook langer dan één jaar in functie zijn; dat geeft rust, ook voor de jaarlijks wisselende gouverneur. Ik ben erg blij met hun inzet.

De functie van het district is niet voor iedereen helder. De jaarvergadering (assembly) is uiteraard een vast punt. Maar ook de uitwisseling van ervaringen en activiteiten via de regionale bestuurscontacten (RBC’s), de bijeenkomsten voor nieuwe leden en de organisatie van de RYLA, waarbij jongeren worden voorbereid op hun maatschappelijke carrière, zijn niet meer weg te denken. Een ander vast punt is DE PETS, het trainingsweekend voor de inkomend voorzitters.

Het district is de brug naar Rotaract en Interact, onze jeugdorganisaties. En het wil ook een brug vormen naar Rotary International, een veelal verre, onbekende wereld. Dit is echter wél de wereld van ‘Polio de wereld uit’ en van de Rotary Foundation, onze goede doelen stichting. Op onze trainingsdag (zaterdag 6 oktober) willen we daar meer over uitleggen. Graag tot dan.

Met hartelijke groet,
Fred Dijkers, gouverneur 2018-2019
http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

 

Mededelingen van het district

Even voorstellen....

Afbeelding met persoon, muur, binnen, man

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Als kersverse Assistent Gouverneur van Regio 1 stel ik me graag aan u voor. Henriët Dees is de naam, sinds 2007 lid van Rotaryclub Oostburg en sinds enkele weken oud-voorzitter van deze mooie club. Al ruim 30 jaar gelukkig met echtgenoot Daan en onze 3 studerende kinderen Manon (22), Laura (19) en Joris (19). Wij wonen nabij Breskens en in de kern zelf is mijn uitzendbedrijf Matchpoint Banen te vinden. Ik heb genoten van het voorzittersjaar 2017-2018 en voel me klaar voor de nieuwe uitdaging als assistent gouverneur. Ik kom graag komend jaar samen met Gouverneur Fred Dijkers langs bij de clubs in regio 1. Ik kijk er naar uit om de clubs, maar vooral de mensen die de clubs laten excelleren, beter te leren kennen. Graag tot snel!

 

The Rotary Foundation

TRF_RGB

 

 

Aanvraag District Grant sluit 1 oktober

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\district grant.jpg

 

Een aanvraag indienen kan uitsluitend via de website van D1610, zie aanvraag District Grant 2018-2019. Het gaat om Grants voor lokale of internationale serviceprojecten die uitgevoerd zullen gaan worden tussen 1 oktober 2018 en 1 oktober 2019. Fundraisingsactiviteiten komen niet in aanmerking voor een Grant. Voor het verschil tussen een serviceproject en een fundraisingsactiviteit, zie verschil tussen een serviceproject en een fundraisingsactiviteit.

De aanvraagperiode sluit 1 oktober 2018.

 

Doing Good

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\Rotary Rif.PNG

 

A giant artificial reef in the shape of a Rotary wheel restores marine life and protects the livelihood of several fishing villages in the Philippines

In the calm blue waters of Lamon Bay lies a source of pride for local fishermen and a submerged salute to Rotary: an artificial reef in the shape of a Rotary wheel. The wheel has helped restore the local fishing industry, which was devastated by large-scale commercial fishing vessels that used dynamite, cyanide, and fine mesh nets from the late 1990s through the early 2000s. In 2005, the fishermen turned to the Rotary Club of Atimonan, Quezon Province, Philippines, for help. They decided to build an artificial reef. The club partnered with the Rotary Club of Madera, California, USA, on a Rotary Foundation grant to help fund the project, which would cost more than $1 million. Lees verder.

 

Agenda komende evenementen

http://rotary.nl/d1610/activiteiten-agenda/

Save-the-date

 

- 25 augustus 2018 Lange Strangetocht Rotary Oostburg

- 26 augustus 2018 Cars & Charity Rotary Club Bergen op Zoom Noord

- 7 september 2018 Water Project and Partnership The Rotary Foundation

- 15 september 2018 Bergen op Zicht Rotary Bergen op Zoom

- 15 september 2018 Veerse Valkenrace Rotary Goes de Bevelanden

- 21 september 2018 Golftoernooi Rotary Ridderkerk de Waal

- 22 september 2018 Fietsmolentocht Alblasserwaard Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk

 

Wandel mee met Lange Strangetocht op zaterdag 25/8

Afbeelding met persoon, lucht, buiten, vasthouden

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Voor de 8e keer op rij organiseert Rotaryclub Oostburg op zaterdag 25/8 de vrolijkste strandwandeltocht van Nederland. Dit jaar is het tij zo gunstig dat er ook zelfs een XXL-versie kan worden gelopen. De reguliere tocht is een 17 km lange strandwandeling van Retranchement naar Breskens. Slechts 100 wandelaars kunnen inschrijven voor de 22 kilometer XXL-versie van het Belgische Knokke naar Breskens. De dag is een combinatie van inspanning en ontspanning: bij alle 18 strandpaviljoens organiseert de club entertainment met spelletjes, straatartiesten, DJ's en live muziek. De opbrengsten gaan dit jaar naar Stichting Make-A-Wish en naar Stichting Hospice Zeeuwsch Vlaanderen. Beide stichtingen presenteren zich aan het wandelend publiek tijdens de tocht. 2017 telde 1750 deelnemers, en dit jaar gaan we voor de 2000.

 

Veerse Valken Race 2018

Afbeelding met water, buiten, lucht, boot

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Op zaterdag 15 september 2018 organiseert Rotary Club Goes-de Bevelanden haar jaarlijkse zeiltocht op het Veerse Meer. Inschrijven kun je via onze website rcgdb.nl. Het inschrijfgeld per boot van maximaal 5 bemanningsleden bedraagt € 350. Dit is inclusief lunch en mosselmaaltijd. De opbrengst gaat naar hospice Het Clarahofje. Het hospice is bestemd voor mensen met een ernstige ziekte waarbij geen genezing mogelijk is. Meer informatie vindt u op de website van Stichting Het Clarahofje: hospicehetclarahofje.nl

 

Terugblik Evenementen

Oprichting Interact Etten-Leur

Afbeelding met persoon, groep, poseren, foto

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Op zaterdag 30 juni jl. is door Frits Stavast de charter aan Interact Etten-Leur uitgereikt. Interact Etten-Leur is, naast Bergen op Zoom en Zwijndrecht, de derde Interact club in het district 1610. De service-club is ontstaan uit een initiatief van Rotary Etten-Leur e.o. en de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) en is gericht op scholieren in het middelbaar onderwijs in de leeftijd van 14-18 jaar. Het gedachtengoed van Interact sluit naadloos aan bij de visie van de KSE dat ze hun leerlingen willen opleiden tot kritische en betrokken burgers. Die betrokkenheid is immers zeer herkenbaar bij Interact. De leden participeren in leuke en betekenisvolle service-projecten, leren initiatief nemen, ontwikkelen leiderschapskwaliteiten en ontmoeten gelijkgestemden in binnen- en buitenland. Op dit moment zijn de leden van Interact Etten-Leur actief bezig met een actie om schoolspullen te verzamelen voor Edukans.

 

Sprekerspool

sprekerspool-1

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

 

vlaggen, banners en roll-ups

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vlaggen - kopie (2).jpg

 

vlnr Beachflag, Rotary banner Doing Good in the World, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up Rotary Doing Good (andere vlaggen/banners niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

kopij

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier.
Kopijsluiting: 1ste van de maand.