nieuwsbrief juli 2019

Districtsgouverneur: Jan Verhage, dg@rotary-d1610.nl
Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

Afbeelding met persoon, muur, man, binnen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Voorwoord

Vrienden en vriendinnen,

In mijn gouverneursjaar wil ik me inzetten om de door Rotary International en Rotary Foundation nieuwe strategische prioriteiten actief te promoten binnen ons district. De vraag en uitdaging is op welke wijze wij in onze clubs deze prioriteiten kunnen en willen waarmaken.

Ik ben dan ook erg blij met het jaarthema ‘Rotary connects the World’. Ik roep jullie op om contacten te leggen met nieuwe personen en stakeholders. Dit is nodig om de stagnerende groei van het aantal leden en clubs te doorbreken.

In april 2019 was Maarten Steenbeek namens ons district aanwezig bij de council on legislation, zeg maar het Rotaryparlement. Samen met ruim 500 collega’s spraken zij over 116 wijzigingsvoorstellen op de Rotaryregels, die wereldwijd waren ingediend. Hoezo vernieuwing? zie hier.

Eind juni 2019 is de start gemaakt om een nieuwe Rotaryclub op te richten voor jonge professionals, Rotaryclub ‘Het Haringvliet’. Een club met eigen regels, maar voldoet aan de ‘4 way test’ en de ‘3 B regels’ (betrokken, betrouwbaar en beschikbaar). Een landelijke primeur en iets om trots op te zijn.

Ik wens de nieuwe voorzitters veel succes in hun jaar! Tenslotte verwijs ik naar mijn bijgaande vlog: hier openen.

Jan Verhage, gouverneur 2019-2020
http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

Nieuws van het district

TRF_RGB

 

 

Gezocht: nieuw lid NPC2 en Tulpenteam

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vrijwilligerswerk.jpg

 

Heb je belangstelling voor de strijd tegen Polio en dan met name met behulp van de End-Polio-Now-tulpen en wil je daar tijd en energie in steken? Neem dan vrijblijvend contact op via corine@debadmeesters.com. Ik zoek namelijk iemand die deze boeiende en gezellige functie van mij, Corine den Baars, over wil nemen. Hoor je graag! Klik hier voor meer info over de NL tulpenactie

 

Value of Rotary volunteering $ 850 million

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vrijwilligerswerk.jpg

 

Cosmos Segbefia, a member of the Rotary Club of Sekondi-Takoradi, and Derrick Ababio Kwarteng, of Global Communities, assisted with the construction of a borehole in the Western Region of Ghana in 2018. A report by Johns Hopkins University prepared for Rotary International estimated that Rotary members provide about 47 million hours of volunteer effort a year at an estimated value of $850 million. Lees hier het hele verhaal.

 

The Rotary Foundation

TRF_RGB

 

 

Aanvraag District Grants is geopend

Afbeeldingsresultaat voor potje geld

 

Voor komend Rotaryjaar is het beschikbare bedrag voor District Grants met maar liefst 50% verruimd. Dit betekent dat aanvragen voor een District Grant ruimhartig gehonoreerd kunnen worden. Vraag hem aan! District Grants zijn er van € 500,- tot en met € 2.500,-. Voor lokale of internationale serviceprojecten uit te voeren tussen 1 oktober 2019 en 1 oktober 2020. De aanvraag is simpel. Slechts enkele noodzakelijke gegevens worden gevraagd, zie hier.

De aanvraagperiode sluit 1 oktober 2019.

 

Agenda komende evenementen

http://rotary.nl/d1610/activiteiten-agenda/

Save-the-date

 

- 31 augustus 2019: Classic Wings & Wheels 2019, hier info en kaarten.

- 27 september 2019: Open Golf Hoeksche Waard, hier info en inschrijven.

- 28 september 2019: Fietsmolentocht Alblasserwaard, hier info en inschrijven.

 

Classic Wings & Wheels 2019

 

OP 31 augustus 2019 organiseert RC Oosterhout in samenwerking met de ‘Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht’ en ‘Circuit Zandvoort’ voor de 9e keer ‘Classic Wings & Wheels’ op Vliegbasis Gilze-Rijen. Spectaculaire demonstraties in de lucht van historische vliegtuigen en racedemonstraties van klassieke raceauto’s zorgen voor een fantastische dag. De volledige opbrengst, na aftrek van kosten, van dit mooie evenement gaat naar de ‘Prinses Maxima Centrum Foundation’ en het ‘Slokdarm- en Maagkankerfonds’. Kaarten kopen kan via de website.

 

Open Golf Hoeksche Waard

Afbeelding met gras, lucht, buiten, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Graag nodigen wij jullie hierbij uit om op vrijdag 27 september 2019 deel te nemen aan de 6e Golfbenefiet Rotaryclubs Hoeksche Waard, Binnenmaas en Zwijndrecht Golf Open.

 

Fietsmolentocht Alblasserwaard

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\Kinderdijk.jpg

 

Op 28 september organiseren de Rotaryclubs Alblasserwaard en Kinderdijk de jaarlijkse Fietsmolentocht die zo nauwkeurig mogelijk de route volgt van de beroemde Schaatsmolentocht in de stoere Alblasserwaard! Zie ook hier.

 

Terugblik Evenementen

Nederlandse Rotary Exchange Jongeren nemen voor een jaar afscheid

Afbeelding met persoon, poseren, groep, foto

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Op zaterdag 22 juni 2019 namen in theaterzaal de Kubus in Lelystad de jongeren die een jaar naar het buitenland gaan afscheid. Zij nemen deel aan het Rotary Long Term Exchange Programma (LTEP.) ROTEX (voormalige exchange studenten), verzorgden een lekker buffet en een leuke voorstelling met in de hoofdrol de buitenlandse studenten die ook afscheid namen. Een flitsende multiculturele show. De opbrengst dit jaar van alle fundraisingsactiviteiten voor Shelterbox door deze studenten bedraagt ruim € 7.800,-. Daarnaast nemen dit jaar 29 jongeren deel aan de korte internationale Family-2-Family (STEP) uitwisseling. Zij vertrekken naar EU-landen, India, Japan, Argentinië, Brazilië, USA, Canada. Dit duurt 4 tot 8 weken. In Nederland organiseren Nederlandse Rotary Clubs 4 internationale zomerkampen! 22 september is de Landelijke infodag te Woerden voor de uitwisselingen 2020-2021. Uitwisselingen zijn bestemd voor alle jongeren tussen de 15 en 19 jaar. Info klik hier!

 

Afscheid Nederlandse jaar exchange studenten

Afbeelding met persoon, vrouw, man, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Op 22 juni namen 35 Nederlandse jongeren afscheid. Zij vertrekken binnenkort als Rotary Youth Exchange jaar- student naar het buitenland. Gouverneur Jeugdzaken Fred Dijkers spelde bij de jongeren op de nieuwe oranje jasjes het jaarthemaspeldje 2019-2020 (foto Danny van der Meulen)

 

Sprekerspool

sprekerspool-1

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary- onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

 

vlaggen, banners en roll-ups

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vlaggen - kopie (2).jpg

 

v.l.n.r. Beachflag, Rotary banner ‘Doing Good in the World’, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up ‘Rotary Doing Good’ (andere vlaggen en banners staan niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier. kopij
Kopijsluiting: 1ste van de maand.