nieuwsbrrief augustus 2019

Districtsgouverneur: Jan Verhage, dg@rotary-d1610.nl
Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

Afbeelding met persoon, muur, man, binnen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Voorwoord

Vrienden en vriendinnen,

Mijn eerste gouverneursmaand stond bol van afspraken. Heel veel commissies hebben ambitieuze plannen om vernieuwingen en groei te realiseren. Zo sprak ik met twee afgevaardigden van de Interact-commissie. Zij willen het aantal Interact-clubs binnen ons district net als landelijk in 2019-2020 laten groeien. Zodra de schoolvakanties achter de rug zijn starten zij met de benadering van scholen.

Om de kennis en mogelijkheden over Rotary te vergroten binnen ons district, is Fred Dijkers als opleidingsfunctionaris benoemd. Fred zal contact opnemen met ‘Rotary Leer Instituut’ (RLI) om te kijken hoe we hun mogelijkheden kunnen inzetten voor onze leden. Voor meer informatie zie www.rotary-rli.nl. Tijdens onze inspiratiedag op zaterdag 5 oktober 2019 kunt u trouwens kennismaken met RLI.

Vorig jaar is voor basisscholen een succesvol bomenproject uitgevoerd. De AG’s zijn in voorbereiding om dit bomenproject voor het komende jaar opnieuw onder de aandacht te brengen bij Rotaryclubs. In september 2019 ontvangen de clubs hierover bericht. Heeft u interesse, aarzel niet, neem contact op met uw Assistent-Gouverneur!

Tot slot: er is veel energie gestoken om meer geld beschikbaar te laten zijn voor de District Grants. Dit is gelukt!
U kunt tot 1 oktober 2019 aanvragen indienen. Laat de kansen en het geld niet liggen en ga voor meer informatie naar district grant.

Fijne zomer allemaal,

Jan Verhage, gouverneur 2019-2020

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

The Rotary Foundation

TRF_RGB

 

 

Aanvraag District Grants sluit 1 oktober 2019!

Afbeeldingsresultaat voor potje geld

 

Voor komend Rotaryjaar is het beschikbare bedrag voor District Grants met maar liefst 50% verruimd. Dit betekent dat aanvragen voor een District Grant ruimhartig gehonoreerd kunnen worden. Vraag hem aan! District Grants zijn er van € 500,- tot en met € 2.500,-; voor lokale of internationale serviceprojecten uit te voeren tussen 1 oktober 2019 en 1 oktober 2020. De aanvraag is simpel. Slechts enkele noodzakelijke gegevens worden gevraagd, zie hier.

De aanvraagperiode sluit 1 oktober 2019.

 

Global Grant voor project van RC Goeree-Overflakkee

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\goereeoverflakkee.jpg

 

‘Crisis intervention programme to address sexual- and gender-based violence against women and children’. Onder deze titel heeft RC Goeree-Overflakkee een Global Grant van $ 15.025 gekregen voor dit project.

“Sri Lanka has substantial incidence of sexual and gender-based violence against women and children. The Women’s Development Center is one entity that looks after such victims and helps them to integrate back into society. The project will enhance the quality of facilities at the Center, impart vocational training and related skills to the inmates, improve level of nourishment, provide advanced levels of assistance such as Counseling/Legal aid etc. which is currently not available for the inmates. Both current and future inmates will benefit from this project”.

Area of focus: Peace and conflict prevention/resolution. Nadere informatie bij: Henri Schoenmakers.

 

Agenda komende evenementen

http://rotary.nl/d1610/activiteiten-agenda/

Save-the-date

 

- 31 augustus 2019: Rotary Aviation Event, hier info.

- 31 augustus 2019: Lange Strangetocht, hier info en inschrijven.

- 31 augustus 2019: Classic Wings & Wheels 2019, hier info en kaarten.

- 14 september 2019: GO-Classic wielertoertocht over Goeree-Overflakkee, hier info en inschrijven.

- 20 september 2019: Onvergetelijk Golftoernooi voor kindertjes met CHD, hier info en inschrijven.

- 21 september 2019: infodag Internationale Jeugduitwisselingen, hier info en inschrijven.

- 21 september 2019: De jaarlijkse Rotary Rally staat in de startblokken, hier info en inschrijven.

- 21 september 2019: Mosselfeest Yerseke, hier info en inschrijven.

- 27 september 2019: Open Golf Hoeksche Waard, hier info en inschrijven.

- 28 september 2019: Fietsmolentocht Alblasserwaard, hier info en inschrijven.

 

31 augustus Rotary Aviation Event

Afbeelding met gebouw, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Een uniek evenement op Seppe/Breda Airport waarbij u, onder het genot van een hapje/drankje, kunt genieten van klassieke vliegtuigen terwijl de parachutisten u om de oren vallen met een prachtig vergezicht van opstijgende luchtballonnen.

 

31 augustus Lange Strangetocht: heerlijke strandwandeltocht voor iedereen

 

Loop mee met deze schitterende strandwandeltocht. Starten tussen 8 en 12 uur bij paviljoen de Zeemeeuw in Retranchement en loop 17 km over het "Strange" of het duinpad naar Breskens. Stempelposten en entertainment bij alle 18 paviljoens. Lees verder en schrijf in.

 

31 augustus Classic Wings & Wheels 2019

 

OP 31 augustus 2019 organiseert RC Oosterhout in samenwerking met de ‘Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht’ en ‘Circuit Zandvoort’ voor de 9e keer ‘Classic Wings & Wheels’ op Vliegbasis Gilze-Rijen. Spectaculaire demonstraties in de lucht van historische vliegtuigen en racedemonstraties van klassieke raceauto’s zorgen voor een fantastische dag. De volledige opbrengst, na aftrek van kosten, van dit mooie evenement gaat naar de ‘Prinses Maxima Centrum Foundation’ en het ‘Slokdarm- en Maagkankerfonds’. Kaarten kopen kan via de website.

 

14 september GO-Classic 2019

http://go-classic.nl/wp-content/uploads/2018/02/logo-1.png

 

De GO-Classic is een wielertoertocht over het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. De naam van de tocht verwijst naar de afkorting van het eiland Goeree-Overflakkee, maar de naam staat ook voor actie, snelheid en dynamiek. De organisatie van de GO-Classic is in handen van de stichting ‘GO-Classic’. Deze stichting maakt deel uit van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee. De GO-Classic kent vier afstanden: 70 km, 80 km voor de mountainbikers, 115 km en 150 km. De starttijden zijn 8:30 uur tot 10:00 uur. Bij de start zijn verschillende faciliteiten aanwezig, zoals toiletten, douche- en kleedruimten.

 

20 september Onvergetelijk Golftoernooi voor kindertjes met CHD

Afbeelding met gras, buiten, boom, sport

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

‘Rotary Ridderkerk de Waal’ organiseert een geweldig golftoernooi op Golfclub de Oude Maes waar u overdag culinair wordt verwend en ‘s avonds geniet van een Michelin-sterrendiner (Mario Ridder, Joelia). We golfen voor behandeling van ernstig zieke kindertjes met CHD. Schrijf in!

 

21 september Rotary Rally staat in de startblokken!

Afbeelding met boom, auto, buiten, weg

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

De Rotary Rally is een gezellige en sportieve puzzelrit waaraan deelgenomen kan worden in de Tourklasse of Vintageklasse. Elk jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar is dat Stichting ‘Het Vergeten Kind’.

 

21 september Mosselfeest Yerseke 2019

Afbeelding met ongewerveld, dier, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Een gezellig evenement waar familie, collega’s, bedrijfsrelaties en gezinnen, elkaar ontmoeten tijdens het varen op de Oosterschelde en bij het proeven van mosselen of oesters en kreeft. Met de netto-opbrengst van dit festival steunen we een aantal goede doelen.

 

27 september GOLF OPEN

Afbeelding met ongewerveld, dier, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Rotaryclubs Hoeksche Waard / Binnenmaas / Zwijndrecht nodigen u van harte uit voor het 6e GOLFBENEFIET in de Hoeksche Waard. U kunt zich inschrijven via het e-mailadres: dvg@giverbo.nl of kijk op de website voor de volledige informatie, zie hier.

 

28 september Fietsen voor en tegen Dementie

Afbeelding met ongewerveld, dier, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Ook de zevende editie, georganiseerd door RC’s Kinderdijk en Alblasserwaard op zaterdag 28 september 2019, volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats. De opbrengst gaat dit jaar naar ‘Odensehuis Papendrecht’ om te fietsen tegen dementie door te helpen met de opstart van ‘Odensehuis Papendrecht’. Opstappen kan vanaf 09.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Lees verder en inschrijven.

 

Terugblik Evenementen

’Smulfietsen 2019’ in de Hoeksche Waard wederom succes!

Afbeelding met gebouw, buiten, auto, weg

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Zondag 30 juni organiseerde Rotaryclub Hoeksche Waard voor de tweede keer ‘Smulfietsen’. De deelnemers legde een route af van ruim 33 KM met onderweg de mogelijkheid om te proeven van Hoeksche Waardse heerlijkheden. Na de start, die tussen 13.00 en 14.00 uur plaats vond vanaf de Boomdijk in Klaaswaal, de boerderij van Rotarian Jan van de Velde, hebben de ruim 150 fietsers diverse ‘smulpunten’ aangedaan. Het aantal deelnemers was verdubbeld ten opzichte van 2018. Mede dankzij het prachtige weer, de inzet van sponsoren, vrijwilligers en de beheerders van de smulpunten, is het wederom een geweldige dag geworden. Na afloop was er een mogelijkheid om een hapje te eten. Dit keer heeft Kookstudio Hoeksche Waard gezorgd voor rijk- en vers gevulde ‘Tante Flanny Flammkuche’. De opbrengst van € 3000,- gaat naar ‘Stichting De Overbrugging’ uit Oud-Beijerland.

 

Levende autowasstraat Interact Zwijndrecht

Afbeelding met gebouw, buiten, auto, weg

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Dinsdag 15 juli jl. organiseerden jongeren van Interact club Zwijndrecht een levende autowasstraat bij het DevelsteinCollege in Zwijndrecht. De opbrengst hiervan gaat rechtstreeks naar Stichting KiKa. Er werd gretig gebruik gemaakt van de wasstraat. Zo gingen docenten van het DevelsteinCollege, ouders van Interacters en leden van de Rotaryclubs Zwijndrecht e.o. en ‘Zwijndrecht Waal en Devel’ met een blinkend schone auto naar huis. De Interacters hebben meer dan 30 auto’s van een schoonmaakbeurt voorzien. Dit leverde maar liefst € 300,- op voor KiKa! Ook Rotary Gouverneur van de regio (district 1610) Jan Verhage liet zijn auto wassen. Hij maakte meteen kennis met deze club actieve jongeren. Voor meer informatie over gaat u naar Kika; voor meer informatie over de jongeren naar Interact club Zwijndrecht.

 

Sprekerspool

sprekerspool-1

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary- onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

 

vlaggen, banners en roll-ups

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vlaggen - kopie (2).jpg

 

v.l.n.r. Beachflag, Rotary banner ‘Doing Good in the World’, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up ‘Rotary Doing Good’ (andere vlaggen en banners staan niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier. kopij
Kopijsluiting: 1ste van de maand.