nieuwsbrief oktober 2019

Districtsgouverneur: Jan Verhage, dg@rotary-d1610.nl
Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

Afbeelding met persoon, muur, man, binnen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Voorwoord

Vrienden en vriendinnen,

Onlangs zijn de nieuwe cijfers van het aantal leden in ons district bekendgemaakt. Dat was best schrikken!! Het ledenaantal is gedaald naar 1.897. Ten opzichte van 1 juli 2019 zijn er 102 leden gestopt met Rotary. Deze ontwikkeling komt ieder jaar in deze periode voor, maar de uitstroom is nu significant hoger.

Zowel tijdens mijn clubbezoeken als tijdens de RBC-bijeenkomsten komt het ledenbeleid ter sprake. Iedere club denkt hierover na. Hoe kunnen we nieuwe leden aantrekken en welke acties starten we op? Dit is goed om te horen. Maak gebruik van ons jaarthema ‘Rotary Connects The World’. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen in de komende maanden. Fred Dijkers is benoemd tot district-opleider en heeft contact met het Rotary Leadership Institute (RLI). Deze organisatie verzorgt leerzame trainingen waar je op een interactieve manier kennis, informatie en leidinggevende aspecten gericht op Rotary in de breedste zin, vergaart. Tijdens de Inspiratiedag van 5 oktober 2019 in Etten-Leur zijn de vertegenwoordigers van RLI aanwezig. Graag tot ziens bij één of meerdere bijeenkomsten in ons district!

Jan Verhage, gouverneur 2019-2020

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

The Rotary Foundation

TRF_RGB

 

 

Rotary Foundation receives highest rating

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\Charity Navigator - kopie.PNG

 

For the 12th consecutive year, The Rotary Foundation has received the highest rating — four stars — from Charity Navigator, an independent evaluator of charities in the U.S.

The Foundation earned the recognition for demonstrating both strong financial health and commitment to accountability and transparency. Only one percent of the organizations Charity Navigator evaluates has received 12 consecutive 4-star evaluations.

"Attaining a 4-star rating verifies that The Rotary Foundation exceeds industry standards and outperforms most charities in your area of work", says Michael Thatcher, president and chief executive officer of Charity Navigator. "This exceptional designation sets the Foundation apart from its peers and demonstrates to the public its trustworthiness."

The rating reflects Charity Navigator’s assessment of how the Foundation uses donations, sustains its programs and services, and practices good governance and openness.

 

District Grants 2019 – 2020: aanvraag gesloten

Afbeeldingsresultaat voor potje geld

 

Zesentwintig clubs uit ons district hebben een aanvraag ingediend voor de District Grant 2019-2020. Daar zijn we heel blij mee! Zo worden de donaties van alle clubs uit ons district ‘teruggegeven’ en komen ze ten goede aan mooie serviceprojecten. Zeer binnenkort neemt de Rotary Foundation Commissie een beslissing over de aanvragen. Gekeken wordt of de aanvragen voldoen aan de gestelde criteria. Daarna zullen de aanvragen ter goedkeuring gezonden worden naar het hoofdkantoor van The Rotary Foundation in Evanston. Na goedkeuring krijgen de betreffende clubs bericht. De verwachting is dat deze goedkeuring half november binnen is.
De ‘pot van de District Grants’ wordt gevuld door de donaties van alle clubs. Dus ook clubs die doneren, maar geen District Grant aangevraagd hebben, dragen bij aan de serviceprojecten van andere clubs in ons district. De clubs in ons district zijn actief en doen mooie projecten voor de community!
Het volgende moge duidelijk zijn: donaties door clubs aan het Annual Fund komen ten goede aan serviceprojecten van clubs in ons district gesteund door een District Grant. En ook door Global Grants, voor de goede orde.

 

One Day, One Focus: Ending Polio. 24 oktober 2019

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\Goodbye Polio.jpg

 

On World Polio Day, thousands of Rotary clubs around the world will organise events and fundraisers to recognize our progress in the global fight to end polio.

Our 2019 online global update will air in multiple time zones and languages, reaching more people and raising more awareness than ever before. Visit the Rotary International Facebook page to RSVP to your region’s online global update. https://www.endpolio.org/world-polio-day

 

Agenda komende evenementen

http://rotary.nl/d1610/activiteiten-agenda/

Save-the-date

 

-

5 oktober 2019: Districts Inspiratiedag, klik hier voor info.

-

8 november 2019: Groot Dictee Ridderkerk, klik hier voor info.

-

17 – 19 april 2020: RYLA, klike hier voor info.

-

19 april 2020: Racefietsevenement The Rotary Ride 2020, klik hier voor info.

 

Groot Dictee Ridderkerk

 

Op 8 november organiseert Rotaryclub Ridderkerk weer het Groot Dictee Ridderkerk. De opbrengst is voor SUPPORT CASPER en het dictee wordt voorgelezen door Astrid Joosten.

 

Voorbereidingen RYLA D1610 in volle gang!!

Afbeelding met illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

De voorbereidingen voor de RYLA zijn alweer in volle gang. Met heel veel enthousiasme werken wij hieraan. In het weekend van 17 tot 19 april 2020 organiseren wij de RYLA voor de 23e keer in ons district. Voor het optimaal uitvoeren van ons programma rekenen wij op het maximaal aantal deelnemers. Daarom hebben we dit jaar de inschrijvingsprocedure iets aangepast. Wij hopen dat alle clubs in ons district (waar deelname aan de RYLA vaak al in het jaarbudget van de club is gereserveerd) de toegezonden factuur willen voldoen. Tot 31 december heeft de club dan voorrang om zijn eigen deelnemer(s) in te schrijven. Na 1 januari gaan wij graag open plaatsen invullen om zo tot het optimaal aantal deelnemers te komen. Mogen wij rekenen op de hulp van alle clubs?

 

Racefietsevenement The Rotary Ride 2020

 

Rotary club Breda Zuid organiseert voor de derde keer een goed verzorgde, recreatieve (race)fietstocht voor het goede doel in circa 75 km begeleide pelotons. Deelname op voorinschrijving.

 

Terugblik Evenementen

Informatiedag Internationale jeugduitwisselingen

Afbeelding met plafond, persoon, binnen, mensen

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Zaterdag 21 september beloofde een warme zomerse dag te worden. Dit weerhield ruim 250 jongeren en ouders niet naar Woerden te komen om kennis te maken met de mogelijkheden die Rotary Youth Exchange biedt. Na de opening door Rotexers Rutger Mazel, Gouverneur Jeugd, en voorzitter MDJC Fred Dijkers, verspreidden de gasten zich over de schoolruimtes van het Karlbeek College. De door ex-exchange studenten bemande landenstands werden goed bezocht. De lange rij bij de registratietafel sprak boekdelen. Bij de informatierondes vertelden ook ex-exchangestudenten enthousiast over hun geweldige ervaringen tijdens hun uitzending. Fred Dijkers bedankte tenslotte alle aanwezigen en vroeg ervaringen met RYE te delen met andere jongeren, zodat zij ook hun wereld kunnen vergroten. Na een lekkere lunch ging iedereen tevreden naar huis met een Rotarytasje met informatie over deze bijzondere korte- en lange uitwisselingen.

Fotograaf: Danny van der Meulen, RC Gorinchem.

 

Mooie bijdrage aan Halte Zomervilla Nieuw-Beijerland

Afbeelding met persoon, teken, mensen, man

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Mooie bijdrage aan Halte Zomervilla Nieuw-Beijerland Aan de Stichting Halte Zomervilla werd een cheque van 20.000 overhandigd door de Rotary Clubs Hoeksche Waard, Binnenmaas en Zwijndrecht. Het geld is bestemd voor het realiseren van woon- en logeerhuis Halte Zomervilla in Nieuw-Beijerland, waar jongeren met ernstige meervoudige beperkingen intensieve zorg op maat kunnen krijgen. De drie Rotary Clubs organiseerden op 27 september gezamenlijk het 6de Open Golf Benefiet in Numansdorp, waarmee zij het geld bij elkaar harkten. Dankzij 73 deelnemers aan de openbare golfwedstrijd, waarvoor Golfclub Cromstrijen de baan belangeloos ter beschikking stelde, de steun van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), diverse sponsors en de opbrengst van de aansluitende veiling, kon dit mooie bedrag bereikt worden. Eén van de doelstellingen van Rotary is tenslotte door middel van publieksacties goede doelen financieel te steunen!

 

Rotary Rally voor Het Vergeten Kind groot succes!

Afbeelding met persoon, binnen, vloer, muur

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Zaterdag 21 september jl. organiseerde Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel voor de 17e keer de Rotary Rally voor het goede doel. De sportieve puzzelrit bracht maar liefst € 10.000 op voor ‘Stichting Het Vergeten Kind’. Dankzij de steun en gulle giften van de sponsors en inschrijfgelden van 55 deelnemende teams, kon de Rotaryclub een schitterende cheque overhandigen aan de ambassadeur van ‘Het Vergeten Kind’ Mariska Vervloet. Zij nam namens de stichting de cheque in ontvangst uit handen van Rotaryclubvoorzitter Gert-Jan van der Reijden. Naast de

€ 10.000 voor ‘Het Vergeten Kind’ is, een klein gedeelte van de totale rallyopbrengst bestemd voor andere lokale- en internationale goede doelen.

 

Sprekerspool

sprekerspool-1

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary- onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

 

vlaggen, banners en roll-ups

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\vlaggen - kopie (2).jpg

 

v.l.n.r. Beachflag, Rotary banner ‘Doing Good in the World’, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up ‘Rotary Doing Good’ (andere vlaggen en banners staan niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier. kopij
Kopijsluiting: 1ste van de maand.