Nieuwsbrief februari 2020

Districtsgouverneur: Jan Verhage, dg@rotary-d1610.nl
Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

Afbeelding met persoon, muur, man, binnen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Voorwoord

Vrienden en vriendinnen,

Uitnodigingen zijn onlangs verstuurd naar de clubs om mee te doen aan de Regio Awards; een mooie gelegenheid om je club(concept) en het Awardsidee te promoten. En natuurlijk zeer interessant voor de winnaars die geldprijzen, beschikbaar gesteld door het district, ontvangen! (zie: https://www.rotary.nl/d1610/nieuws/regio-awards-2020/). De winnaars worden overigens bekendgemaakt tijdens de Discon 2020.

Begin februari 2020 komt de website live zodat jullie in kunnen schrijven voor de Discon, op 16 mei 2020. Binnen het thema ‘Duurzaamheid op Goeree-Overflakkee’, worden zes zeer interessante en uiteenlopende excursies in de middag georganiseerd voorafgegaan door een deskundige spreker, die het belang van ‘Waterstof’ toelicht, in de morgen. Een prachtig programma dus, samengesteld door Rotaryclub Goeree-Overflakkee. Mis dit niet! (zie voor informatie en inschrijving: http://www.discondistrict1610.nl/)

De inkomend voorzitters 2020-2021 hebben inmiddels de Pre-Pets achter de rug. In het weekend van 13 en 14 maart 2020, worden de inkomend voorzitters verder getraind en geïnformeerd over Rotary en de bijzondere karakteristieken die een voorzitter moet weten om als een goede clubvoorzitter te kunnen functioneren. Een bijeenkomst die bol zal staan van netwerken en gezelligheid.

Binnenkort zullen we de halfjaarcijfers 2019-2020 van ons District 1610 publiceren op de website. Dit is toegezegd tijdens de laatste Assembly vergadering. Transparantie hoort nu eenmaal bij Rotary.

Tot zover, het ga jullie goed en tot snel!

Jan Verhage

gouverneur 2019-2020

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

 

TRF_RGB

 

 

What worked, what didn’t — and why

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\sanitarion.PNG

 

An old piece of railroad track is laid across a pit toilet. The walls are crumbling. The stench is overwhelming. It’s the only toilet for a school in rural Ghana, and most children refuse to use it. They do their business outside instead — or quit school altogether.

This is an all-too-common experience: half of Ghana’s population lives in rural areas, and only 10 percent of those people have access to basic sanitation. Two-thirds can obtain safe drinking water — after a 30-minute round trip.

Since 2009, Rotary has been working to fix those deficiencies through a partnership with the U.S. Agency for International Development (USAID). The partnership combines the business skills and local community leadership of Rotarian volunteers with the technical expertise of USAID. Rotary is contributing $9 million to the $18 million partnership; outside of eradicating polio, it is Rotary’s largest partnership effort. “We wondered how these two organizations could come together and exploit the synergy between them,” says Rotarian Ron Denham, a member of the Rotary-USAID steering committee.

Lees verder.

 

Global Grants, adviezen bij de start

advies 2

 

Op de site van D1610 staat een document ‘adviezen bij de start’. Het gaat om tips die u bij de start en in de loop van de ontwikkeling van een projectvoorstel kunt gebruiken. Zie hier.

 

Penningmeester van de club

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\TRF\doneer.png

 

Tot nu toe is er bijna $ 35.000 door de clubs gedoneerd! Een heel mooi bedrag! De Rotary Foundation commissie bedankt u daar hartelijk voor.

Later deze maand , 23 februari 2020, is Rotary ‘jarig’. Een mooie gelegenheid om, voor zover nog niet gebeurd, de clubdonatie over te maken aan het Annual Fund.

 

Agenda komende evenementen

http://rotary.nl/d1610/activiteiten-agenda/

Save-the-date

 

-

25 maart 2020, KIDS MAKEN DE BLITS met Internet met Pret, klik hier voor info.

-

april 2020, Vaar mee in de eerste Rotaryballon ter wereld. Tickets beschikbaar op onze site.

-

11 april 2020, Uitvoering Matthäus Passion in de Grote Kerk te Dordrecht, klik hier voor info.

-

17-19 april 2020, RYLA, klik hier voor info.

-

19 april 2020, Racefietsevenement ‘The Rotary Ride 2020’, klik hier voor info.

-

16 mei 2020 Distictsconferentie ‘Duurzaamheid op Goeree-Overflakkee’

 

Terugblik Evenementen

 

Interact bij Kip en Apie's Grote Sinterklaasfeest

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\Interact BoZ.png

 

Interactclub Bergen op Zoom heeft 20 november voor de tweede keer geholpen bij het Grote Kip en Apie Sinterklaasfeest. De vrijwilligers van Kip en Apie organiseren gratis kinderfeestjes voor kinderen van ouders die dit niet zelf kunnen betalen. Jaarlijks organiseren zij naast kinderfeestjes een Sinterklaasfeest voor deze doelgroep. De feestelijke middag bestond uit het ontvangen van de kinderen, dansjes oefenen en uitvoeren voor Sinterklaas en zijn pieten, lekker snoepen en het uitpakken van het cadeau dat zij ontvingen van de goedheiligman. De Interactclub heeft geholpen bij het realiseren van dit evenement. Samen zorgden zij ervoor dat de kinderen een onvergetelijke dag hadden en op deze manier ook het Sinterklaasfeest konden vieren. Niet alleen de kinderen, maar ook de Interactors hebben enorm genoten van de middag en hopen de organisatie in de toekomst vaker een helpende hand te kunnen bieden.

 

Kinderen geven muziek- en dansuitvoering in Tiliander

C:\Users\Eigenaar\Pictures\1 foto's voor website D 1610\Oisterwijk de campina.jpg

 

19 januari was het podium in Tiliander voor kinderen van basisscholen uit Oisterwijk. Zij presenteerden hun muziek- en danskunsten voor hun ouders en voor senioren van zorginstellingen. Rotary Oisterwijk de Kampina organiseerde voor het tweede jaar op rij muziek- en danslessen voor kinderen, die daar van huis uit niet vanzelfsprekend aan meedoen. Met medewerking van onder andere ‘Natuurlijk Gezond Oisterwijk’. Gedurende 8 weken kregen kinderen les van ervaren vakdocenten van ‘Harmonie Asterius en Danserswijk’. Op verschillende manieren gaven ze in hun uitvoeringen uitdrukking aan het thema Vrijheid. De betrokken ouders laten weten dat hun kinderen veel plezier hebben beleefd aan de lessen en dat ze er veel van hebben geleerd. Sommige kinderen hebben de smaak nu echt te pakken en willen graag muziek blijven maken of blijven dansen. ‘Muziek van Jong voor Oud’ wordt zeer gewaardeerd en verdient wat ons betreft een vaste plaats op de agenda van Oisterwijk.

 

Sprekerspool

sprekerspool-1

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary- onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

 

vlaggen, banners en roll-ups

vlaggen - kopie (2)

 

v.l.n.r. Beachflag, Rotary banner ‘Doing Good in the World’, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up ‘Rotary Doing Good’ (andere vlaggen en banners staan niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier. kopij
Kopijsluiting: 1ste van de maand.