nieuwsbrief maart 2020


Districtsgouverneur: Jan Verhage, dg@rotary-d1610.nl
Districtssecretaris: Corine den Baars, secretaris@rotary-d1610.nl

Afbeelding met persoon, muur, man, binnen

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

 

Voorwoord

Vrienden en vriendinnen,

Belangrijke bijeenkomsten staan ons te wachten in het komend halfjaar. De jaarlijkse Assembly (ledenvergadering) vindt plaats op 1 april 2020. Er zal een terugblik worden gepresenteerd over de activiteiten, financiën en hoogtepunten tot dusver in 2020. Ook zullen enkele personen worden benoemd. Het meest interessante is een inleiding die wordt verzorgd door drie IHE studenten. Zij komen uit Colombia, Nepal en Iran. Zij vertellen wat zij op de IHE Delft leren en wat zij na de afronding van hun master met de opgedane kennis in hun landen gaan doen!

In het weekend van 17 t/m 19 april wordt voor de 23e keer de RYLA georganiseerd. Een unieke ervaring voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar. Ook assessoren die ik spreek zijn erg enthousiast. Ik heb mezelf wederom opgegeven om als assessor op te treden. We zijn nog op zoek naar enkele personen die dit ook leuk vinden. Meld je aan!

Duurzaamheid is het motto van de DISCON 2020. Op 16 mei 2020 wordt dit thema door Rotaryclub Goeree-Overflakkee met een volwaardig programma gepresenteerd. Na een inleiding over waterstof en ‘s middags de keuze uit zes verschillende excursies, komt duurzaamheid in alle facetten aan de orde. Zie voor meer informatie onze website D 1610.

‘Rotary without borders’ is de titel van het Institute die in Amsterdam van 9 tot 11 oktober 2020 voor meer dan 90 districten in Europa wordt georganiseerd. De organisatie is in handen van ons Nederlandse directielid van Rotary Internationale, Jan Lucas Ket. Voor de promofilm, klik hier.

Het Institute is een bijeenkomst waarbij de president van RI, bewindvoerders van Rotary Foundation en Rotary leden elkaar ontmoeten. Een mooie kans om dit een keer dichtbij, in Amsterdam, mee te maken.

Maar ook in ons district worden door allerlei clubs mooie en interessante initiatieven georganiseerd. Je hoeft je dus niet snel te vervelen bij Rotary. We zien elkaar binnenkort!

Jan Verhage

gouverneur 2019-2020

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/463/4s6dhuts25tspmvsmsbfzdfvvx2d86y5/mailing-3.png

Nieuws van het district

 

Assessoren gezocht voor een vol bezette RYLA!

 

Het is de RYLA-commissie een groot genoegen om mee te kunnen delen dat voor het eerst sinds jaren we kunnen zeggen dat we vol zitten voor wat betreft het aantal deelnemers!! Onze nieuwe opzet van inschrijven lijkt dus geslaagd te zijn en we willen alle clubs dan ook danken voor hun toezeggingen en het aanleveren van deelnemers. Naast deelnemers hebben we uiteraard voldoende assessoren nodig, want zij zijn ook een belangrijk onderdeel van ons programma. We willen dus nogmaals een beroep doen op de clubs, deze keer voor assessoren. Het gaat om het weekend van 18 & 19 april, bij voorkeur voor mensen die op beide dagen beschikbaar zijn en ook deel kunnen nemen aan het avondprogramma op zaterdag. Helpt u mee het weekend tot een succes te maken? De ervaring leert dat het ook voor assessoren een leerzaam en gezellig weekend is! Voor meer informatie, klik hier

 

Rotary Magazine neemt afscheid van Marjoleine en Christine

Afbeelding met persoon, tafel, groep, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Afscheid Rotary Magazine eindredacteur Marjoleine en redacteur Christine D1610.
Op 18 januari is feestelijk afscheid genomen van Marjoleine Tel, eindredacteur en districtsredacteur 1610 Christine Barnhard. In zes jaar tijd produceerden zij samen met de redactie ruim 22 Rotary Magazines. Een heel proces. Een goede lezer kwam veel nieuws en Rotarians uit 1610 tegen. Maar de andere regios kwamen ook vaak in beeld. Marjoleine ontving voor haar werk voor Rotary een PHF. Komende maand hoopt zij lid te worden van een Rotaryclub in de buurt van Haarlem. Zij maakte een aardige compilatie van een aantal Rotary Magazines. Marlies Slegers (RC Breda-Mark en Aa) is de nieuwe districtsredacteur 1610. E-mail: districtsredacteur@rotary-d1610.nl Link naar de RM compilatie: https://www.linkedin.com/pulse/10x-rotary-vooroordelen-het-magazine-marjoleine-tel/ of KLIK hier Op de foto het reactie team: Marjoleine rechts en Christine links achter de bloemen, Marlies 2e rechts boven Marjoleine.

 

Nieuwsbrief Winter 2020 MDJC, Interact en Vlielandkamp

Afbeelding met persoon, water, buiten, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Via deze link kunt u de nieuwsbrief downloaden.

 

TRF_RGB

 

 

The power of light

 

Rotary members from Durango, Colorado (USA), team with the Navajo Nation to bring solar lights to remote, off-the-grid homes on the country’s largest Native American reservation.

After decades of crafting squash-blossom necklaces, pendants, and bracelets, Jerry Domingo knew he would have to quit making jewelry, because he couldn’t see very well anymore. A sturdy Navajo grandfather, silversmith, and revivalist preacher, Domingo lives in a one-room house smaller than a single-car garage in the windswept sagebrush desert near Nageezi, New Mexico. 

His home is mere miles from the picturesque badlands Georgia O’Keefe painted and Dzilth Na-o Dithle, the sacred portal where the Navajo believe the first people came out of the earth. But it’s a long distance from all that the modern world seems to promise — grocery stores, jobs, medical care. Domingo’s home is new. It has unpainted walls, plywood floors, and a wood stove but no insulation or electricity.

“To see a house go from kerosene to solar ... it’s life-changing.” Lees verder.

 

Agenda komende evenementen

http://rotary.nl/d1610/activiteiten-agenda/

Save-the-date

 

-

25 maart 2020, KIDS MAKEN DE BLITS met Internet met Pret, klik hier voor info.

-

1 april 2020 Districts Assembly, hier aanmelden.

-

april 2020, Vaar mee in de eerste Rotaryballon ter wereld. Tickets beschikbaar op onze site.

-

11 april 2020, Uitvoering Matthäus Passion in de Grote Kerk te Dordrecht, klik hier voor info.

-

17-19 april 2020, RYLA, klik hier voor info.

-

19 april 2020, Racefietsevenement ‘The Rotary Ride 2020’, klik hier voor info.

-

16 mei 2020, Districtsconferentie ‘Duurzaamheid op Goeree Overflakkee’, schrijf hier in.

-

6 juni 2020, Limburgse kinderen krijgen een Zeeuwse stranddag

-

9 tot 12 oktober 2020, Institute in Amsterdam, klik hier voor promotiefilm.

 

Zeeuwse Stranddag voor Limburgse kinderen

Afbeelding met persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Vijf Limburgse Rotaryclubs (RC Roermond, RC Roermond Maas en Roer, RC Leudal, RC Weert Land van Horne en RC Weert) organiseren samen met Rotary Club Walcheren een spetterende stranddag voor 72 Limburgkinderen. Met 18 begeleiders rijden zij op 6 juni in een dubbeldekker naar het Oost-Kapelse strand. Daar wachten een lekkere lunch, prachtig zand en de zee. Al snel ondergaan zij samen de eerste zeeduik. Met de nieuwe scheppen worden brandingsterke zandkastelen gebouwd en voor de makers van het bouwsel dat het langst blijft staan is een prijsje beschikbaar. Onder begeleiding kunnen de kinderen van 8 tot 10 jaar de hele middag zwemmen (tot de knietjes in zee.) Er worden spellen georganiseerd. Het team zonnebrandsmeerders hoopt op veel werk. Na het eten op het strand gaan de gekleurde Limburgers weer naar huis! Voor info stuur een e-mail naar: Angelique Rijpert-Duvivier.

 

Sprekerspool

sprekerspool-1

 

In de Sprekerspool vindt u vele deskundigen die een voordracht in de club willen verzorgen. Over tal van Rotary- onderwerpen vindt u daar een spreker. Maak er gebruik van! Voor de lijst klik hier. Heeft u een boeiend verhaal dat u wilt delen met andere Rotarians? Geeft u zich hier op!

 

vlaggen, banners en roll-ups

vlaggen - kopie (2)

 

v.l.n.r. Beachflag, Rotary banner ‘Doing Good in the World’, Rotaryvlag wit, Rotaryvlag blauw, Roll-up ‘Rotary Doing Good’ (andere vlaggen en banners staan niet op de foto). Bestellen kan hier.

 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan alle Rotarians in RI District 1610, naar het persoonlijke e-mailadres, zoals opgenomen in de ledendatabase LeAd. De nieuwsbrief is vervaardigd door de District Media Commissie.

Aanleveren kopij over komende evenementen en voor de Nieuwsbrief
klik hier. kopij
Kopijsluiting: 1ste van de maand.