Oproep trainers RLI

RLI, het Rotary Leer Instituut

Zoals jullie in de nieuwsbrief van onze gouverneur hebben kunnen lezen gaan we ook in District 1610 kennis maken met het RLI, het Rotary Leer Instituut. In de andere Nederlandse districten zijn de cursussen van RLI inmiddels een vertrouwd beeld en deze cursussen worden daar ook erg gewaardeerd. Dankzij dit onderwijs hebben veel leden van Rotary kennis gemaakt met de toegevoegde waarde van een grote internationale organisatie. Daarmee heeft Rotary wereldwijd een veel grotere impact dan het zou hebben als som van de inspanningen van alleen lokale clubs. De mogelijkheid om relevante hulpprojecten elders in de wereld te steunen via de Rotary Foundation, de toegevoegde waarde van kortdurende of langer lopende jeugduitwisselingen en de plezierig en verrijkende onderlinge contacten via de internationale fellowships zijn enkele aansprekende voorbeelden.

In de opzet van RLI wordt elk jaar een meerdaagse cursus gegeven voor alle leden die zich willen verdiepen in de meerwaarde van Rotary. Deze cursussen worden gegeven door trainers uit het ‘eigen’ district. En naar kandidaten voor die functie zijn we dus op zoek. We zoeken 6 tot 8 Rotaryleden die opgeleid willen worden als trainer. In de loop van het jaar willen daarmee gaan beginnen. Deze opleiding duurt drie dagdelen en zal worden gegeven door ervaren Rotaryleden van RLI. Wanneer er voldoende trainers zijn opgeleid kan daarna het reguliere programma starten.

Naar wie zijn wij op zoek? Niet direct naar mensen die ‘alles al weten’ over Rotary. Nee, we zijn vooral op zoek naar mensen die het leuk vinden om kennis te verspreiden, die het leuk vinden om ook anderen iets te vertellen over de mogelijkheden van Rotary. Hen gaan we leren hoe je dat het best kan doen en hoe je daar dan zelf ook plezier aan kan beleven. Graag nodig ik alle mensen die zich hierdoor aangesproken voelen om een mailtje te sturen naar ons secretariaat: secretaris@rotary-d1610.nl

 

Fred Dijkers
IPDG 1610