de grote muziekreis

Op zaterdag 26 mei organiseert RotaryClub Tilburg Leijdal

De Grote Muziekreis

Deze dag staat helemaal in het teken van kennismaking tussen jongeren en verschillende muziekstijlen en –vormen. Vijf locaties in de stad Tilburg zijn het podium voor lezingen, masterclasses en workshops die bijgewoond kunnen worden. Om deze dag mogelijk te maken wordt er samengewerkt met de opleidingen Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Fontys Academy for Creative Industries.

In 013 worden jongeren uitgenodigd om mee te kijken bij een hiphopprogramma van talenten van de Rockacademie: Joël Domingos en Massi.

Joël Domingos is een multi getalenteerde artiest die zich naast zingen, rappen en het produceren van muziek ook inzet als regisseur van video’s. 
Massi, bekend van optredens bij ‘WOO HAH! festival’, trad op als support met Zwart Licht op de release party van Boef en de Gelogeerde Aap, won in 2016 de publieksprijs van ‘de Grote Prijs van Nederland’ en behoorde tot de geselecteerde hiphop acts voor ‘Popronde 2017’.

Tussen de acts worden de beste hiphop platen gedraaid door La Quibanito van R-Newt. 

FACTORIUM

Theaterprogramma Voor Kinderen 6+

In de Factorium zijn drie verschillende activiteiten deze middag. Hierbij verschilt het aanbod, maar ook de doelgroep. Van 14:00 tot 14:40 is er een theaterprogramma met de voorstelling ‘Tatata Taaa…’. Dit theaterprogramma is speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar, samen met hun ouders. Het is een voorstelling over muzikanten die zich voorbereiden op een groots klassiek concert. Een luchtige familievoorstelling in regie van Reem Wittenbols, regisseur van Jeugdtheatergezelschap Het Paard dat Vliegt. Voor deze familievoorstelling zijn 230 plaatsen beschikbaar.

FACTORIUM

Afrikaanse Dans

Voor Kinderen

Om 14:15 is er een workshop Afrikaanse dans speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8. Tijdens deze 45 minuten durende workshop kom je in contact met de aarde. Je kunt je helemaal uitleven in Afrikaanse dans. De muziek en verschillende ritmes laten je leren over de traditionele Afrikaanse bewegingen met je hele lijf. De workshop vindt plaats in de Factorium en er is plek voor circa 15 deelnemers

FACTORIUM

Play-In met Suzan Lutke

In het Factorium is om 14:00 uur een play-in. Hier kun je onder begeleiding van Suzan Lutke een groot deel van de middag zelf muziek maken. Het maakt niet uit of je al een instrument speelt of niet. Als je zelf een instrument speelt, neem deze dan mee! Als je nog geen instrument speelt, liggen er allerlei instrumenten voor je klaar. Samen met Suzan en de andere deelnemers ga je op zoek naar de beste ingrediënten om muziek te maken. Er is plek voor circa 50 deelnemers.

Paradox biedt vanaf 13:30 uur de masterclass Jazz Zang

Twee hoofdvakdocenten van Fontys Jazz Zang bieden jou de mogelijkheid om een masterclass bij te wonen.

Samen met studenten van de opleiding Jazz van AMPA

Academy of Music and Performing Arts)

Paulien van Schaik en Katrien Verheijden

laten zien

hoe studenten een eigen persoonlijk verhaal zingen en hoe zij dit kunnen door vertalen aan het publiek.

https://paradoxtilburg.nl/wp-content/uploads/2018/04/Grahamst.-gig-1-002.jpg

http://www.degrotemuziekreis.nl/wp-content/uploads/2018/03/EDWARD-HOEPELMAN.jpg

 

Edward Hoepelman

Geeft een openbare les aan twee of drie studenten die momenteel aan het afstuderen zijn aan de afdeling muziektheater (vooral musical studenten).

Hij wordt daarbij begeleidt door pianist Koos van den Brekel.

Edward gaat de stukken behandelen die studenten gebruiken als auditiemateriaal bij grote internationale musical producties.

Chapel Studio