vacature district secretaris

Word jij onze nieuwe District Secretaris?

“Als je gezond nieuwsgierig bent, graag iets bij wilt dragen aan het District en aan Rotary en tijd beschikbaar hebt is dit wellicht een leuke uitdaging voor jou!” Corine

Als District Secretaris van ons Rotary District (D1610, Zuidwest Nederland) speel je een centrale rol in de districtsorganisatie. Je beheert de communicatie en interne organisatie. Daarnaast ben je samen met de AG’s vraagbaak voor de clubvoorzitters en -secretarissen in ons district. Tegelijkertijd ben je de rechterhand van de gouverneur en zijn/haar team.

Wie zoeken wij?

We zoeken een accurate persoonlijkheid die een gezonde dosis nieuwsgierigheid bezit en graag zo veel mogelijk zaken onder controle heeft. Je bent dienstbaar aan de DG, het Districtsteam en de clubs. Kennis van de organisatie van Rotary, van LEAD en MyRotary is prettig maar uiteraard zal alles netjes worden overgedragen en uitgelegd en zijn we gewend elkaar verder te helpen waar het maar nodig is. De functie vraagt wel wat tijd maar met hulp van de andere team-leden komt dat neer op gemiddeld een dag per week. Rondom bepaalde activiteiten kan de benodigde tijd wel oplopen.

De secretaris wordt voor een periode van 3 jaar benoemd. Er is een mogelijkheid voor herbenoeming voor nogmaals 3 jaar. De benoeming vindt plaats op de District Assembly en gaat in per 1 juli 2021. Tot die tijd kunnen we wel met elkaar werken aan een zo soepel en compleet mogelijke overdracht.

Wat krijg je ervoor terug?

Het Districtsteam van D1610 bestaat uit een gezellige groep mensen die samen bezig is voor en met de clubs en het District. Met elkaar op zijn tijd ontspannen bevordert daarbij de onderlinge prima sfeer en dat vinden we minstens zo belangrijk. Bij de procedure zullen we daarom ook kijken of je als toekomstig District Secretaris bij het team past en andersom. Gereden kilometers, maaltijden en andere kosten worden door het District vergoed en er is budget om periodiek deel te mogen nemen aan de Internationale Conventie waar dan ook ter wereld. Gaaf toch?

Kortom, een boeiende veelzijdige leerzame en dienstbare rol in het Districts Team waarmee je je Rotarynetwerk binnen het district maar ook internationaal enorm vergroot.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je belangstelling voor deze uitdagende maar vooral boeiende functie, wil je je aanmelden, nadere informatie of de profielschets aanvragen? Neem dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 1 november 2020, contact op met Corine den Baars via secretaris@rotary-d1610.nl