© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Henriët Dees, Gouverneur 2021-2022

Henriët Dees (RC Oostburg)

In het jaar 2021-2022 mag ik Gouverneur zijn van District 1610. Het wordt vast en zeker een kneiterdruk en intensief jaar en de warming-up voorafgaand aan het Gouverneurschap is ook niet bepaald een vrijblijvend feestje. Toch voel ik me een gelukkig mens dat ik het vertrouwen krijg en dat bovendien de combinatie met werk en privé op het goede moment in het leven valt. Tijd dus om hier iets meer over mezelf te vertellen.

 

Van Noord naar Zuid….

Geboren in IJsselmuiden en tot mijn 16e getogen in Scherpenzeel, een dorpje in Zuid-West Friesland. De dichtstbijzijnde middelbare school stond in Emmeloord, dus 5 jaar lang dagelijks 40 km. fietsen was de normaalste zaak van de wereld. Ik kan u niet vertellen hoe blij ik was met mijn allereerste 3-versnellingenfiets!

Mijn HBO-studie volgde ik in Groningen, opgeleid tot wetenschappelijk documentalist. Als student en kamerbewoner vond ik Groningen geweldig en ik voelde me dan ook een echte “Stadjer”.

In die tijd werd het ouderlijk melkveebedrijf in Friesland ingeruild voor een mooi nieuw bedrijf in Zeewolde, wat toen (1982) nog volledig onbebouwd gebied was. De kern Zeewolde bestond uit een voetbalkantine in een portacabin die tegelijkertijd dienst deed als kerk en we hadden als uitgaanshonk “De Groene Schuur” waar ik met de nodige nostalgie aan terugdenk, omdat ik daar mijn man Daan heb leren kennen. Samen zijn we in 1986 verhuisd naar Breskens, Zeeuws Vlaanderen, waar Daan het akkerbouwbedrijf opbouwde wat nu nog steeds ons warme thuis is.

 

30 jaar uitzenden….

Totaal onbevangen startte ik in 1989 een franchise-vestiging voor Dactylo, een groot landelijk uitzendbedrijf. 19 jaar later fuseerde Dactylo met uitzendgigant Randstad en dat was voor mij het moment om mijn eigen uitzendbedrijf Matchpoint Banen te starten. Het bedrijf is in de afgelopen 12 jaar lekker gegroeid en ik run het nog steeds met heel veel plezier. Mijn 30-jarig uitzendjubileum hebben we gevierd met een lang weekend Moskou, samen met mijn team, hun aanhang en ons gezin. Zo bijzonder! Het fijne team van zeer ervaren medewerkers zorgt ervoor dat ik met een gerust hart meer tijd kan besteden aan Rotary en het Gouverneurschap.

 

Kinderen op weg naar….

Wij zijn de trotse ouders van 3 kinderen. Manon is 25; met haar Master Conflictstudies en Master Internationale Bestuurskunde is ze direct aansluitend een traineeship aangegaan bij een mooie Haagse onderneming.

Laura, 22, is onze gepassioneerde taalwetenschapper aan de Universiteit Leiden en zit middenin een Research Master Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschappen. Wie weet nog een PhD erachteraan. Tweelingbroer Joris zit in zijn afrondende fase aan de Hotel Management School in Maastricht en geniet van alles wat met Hospitality-exploitatie op het strand te maken heeft. Drie kinderen faciliteren op hun weg naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid maakt ons als ouders oprecht trots en gelukkig.

 

Haal meer uit Rotary…..

Sinds 2007 ben ik met plezier lid van Rotaryclub Oostburg, en dat plezier groeit nog steeds. Een fijne club waar Fellowship met stip op nummer 1 staat.

De Lange Strangetocht is ons succesvolle jaarlijkse fundraise-evenement waar ik van begin af aan intensief bij betrokken ben. Mijn bijdrage daaraan zal door het aankomende Gouverneurschap deze jaren op een lager pitje staan, maar dat wordt prima opgevolgd en zo hoort het ook te gaan binnen Rotary.

In 2017-2018 was ik met veel plezier clubvoorzitter en daarna ben ik Assistent-Gouverneur geworden voor regio Zeeland en Goeree Overflakkee. Persoonlijk vind ik dat een hele mooie opstap naar het Gouverneurschap. Een functie binnen het district levert veel waardevolle kennis en vooral veel contacten op en maakt je meer bewust van de enorme kracht van Rotary wereldwijd. Voor iedere betrokken Rotarian het overwegen waard om iets binnen het District te willen betekenen. Denk er in elk geval eens over na! Ik kijk er naar uit velen van u de komende jaren beter te leren kennen.