Group Study Exchange

In april 2011 ontving onze club gedurende drie dagen een groep van vier jonge professionals onder leiding van een Rotarian, allen uit Argentinië. Het team van een advocaat, arts, leraar Engels en leraar geschiedenis werd begeleid door een Argentijnse Rotarian. De deelnemers, zelf geen lid van Rotary, zijn uitgenodigd om aan het uitwisselingsprogramma Group Study Exchange (GSE) deel te nemen.

Het GSE-team is als eerste ontvangen door Rotaryclub Soestdijk. Bij iedere deelnemende club verbleef het team drie dagen, waarna het team wordt overgedragen aan een volgende club. Zo kreeg het GSE-team een intensief en gevarieerd programma, waarbij zoveel mogelijk werd aangesloten bij de beroepen van de jonge professionals. Ook bevatte het programma onderdelen ter ontspanning en verkenning van de Nederlandse cultuur. Het GSE-team overnacht steeds bij Rotarians.

Onze club heeft voor het GSE-team een programma verzorgd met een bezoek aan het KNMI, de Universiteit Utrecht, Hospice Demeter en een receptie van de burgemeester. Ook heeft de groep een speciaal ingelaste clubavond bijgewoond. Programmaonderdelen buiten onze directe omgeving waren een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum en de Loosdrechtse Plassen.

Vanaf de officiële start in 1964 van het internationale programma Group Study Exchange hebben meer dan 70.000 jonge professionals hieraan deelgenomen. Ook onze club ontving eerder GSE-teams: in clubjaar 1996-1997 ook uit Argentinië en in 2001-2002 uit Tasmanië.

Group Study Echange wordt gefinancierd door The Rotary Foundation, waar ook onze club jaarlijks aan bijdraagt.

Meer informatie over GSE | History of GSE | Persbericht (pdf)