© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Nieuwe Focus
Lees Meer
Rotary club Capelle aan de IJssel regelde in China tienduizenden mondkapjes voor de zorg in Capelle
Lees Meer
RLI District 1600
KLIK HIER
IHE Delft institute
Klik hier

LetterFestival

Laaggeletterdheid…

daar gaan we samen iets aan doen!

Onderwerp: LetterFestival – 1 november 2020

Beste fellow-Rotarian,

Diverse Rotterdamse Rotaryclubs en Bibliotheek Rotterdam organiseren op 1 november 2020 (aanvang 14.00 uur) het LetterFestival. U kunt dit festival ‘online’ volgen en meedoen! De opnamen vinden plaats in Bibliotheek Rotterdam.

Het LetterFestival vraagt aandacht voor één van de grootste en meest onderbelichte problemen in de Rotterdamse samenleving: laaggeletterdheid.

We maken van de ‘corona’-nood een deugd en nodigen álle Rotaryclubs in Nederland en iedereen thuis uit om mee te doen aan een middag vol taal. Introducés en belangstellenden zijn van harte welkom.

Het LetterFestival bestaat uit drie onderdelen:

·         Het dictee, geschreven door Abdelkader Benali en voorgelezen door de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove, die taal in haar portefeuille heeft.

Op het podium van het Bibliotheektheater strijden vertegenwoordigers van diverse Rotaryclubs tijdens dit dictee tegen elkaar ter meerdere eer en glorie van hun eigen club (voor meer info zie: www.letterfestival.nl). Deze wedstrijd is live te volgen. Maar u kunt thuis ook meeschrijven!

·         Een spannende online Duplicate Scrabble wedstrijd, waarbij iedere speler wordt geconfronteerd met hetzelfde bord en dezelfde letters.

·         Kinderen tussen 4 en 8 worden (online) voorgelezen door de VoorleesExpress Rotterdam.

De opbrengst van het LetterFestival gaat naar de VoorleesExpress Rotterdam, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een taalachterstand.

Wilt u meedoen of doneren? Aanmelden en doneren kan via www.letterfestival.nl.

U helpt ons enorm door deze informatie te delen in uw netwerk.

https://www.facebook.com/events/618768602124839/

Alvast onze hartelijke dank hiervoor.

Met hartelijke groet,

Carola Heeremans (Voorzitter werkgroep LetterFestival)

Het LetterFestival is een initiatief van:

Bibliotheek Rotterdam, Rotaryclub Rotterdam Noord,Rotaryclub Rotterdam Delfshaven, Rotaryclub Rotterdam Feijenoord, Rotaryclub Rotterdam Hillegersberg, Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag, Rotaryclub Rotterdam Rotterdam.

Klik hier voor