Miglia Daventria 2018

Voor Die Ander!

Het Rode Kruis Deventer en Rotary Club Deventer organiseren zaterdag 26 mei 2018 as de 8e editie van de Miglia Daventria.

De opbrengsten van de Miglia Daventria gaan ook bij editie 8 naar het Rode Kruis Deventer. Zij organiseert de mogelijkheid om gehandicapte medemensen deel te laten nemen aan Deventer op Stelten. Een uniek Deventer evenement dat tot nu toe moeilijk bereikbaar was voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten. Het Rode Kruis zorgde er voor dat ze in 2016 op de eerste rang konden zitten en bij onze laatste editie konden we zelfs geld ophalen voor 500 stadsgenoten!


Afbeelding met gras, buiten, boom, grond

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Dé Deventer rally bestaat uit 3 klassen:

SPORTKLASSE

De Sportklasse is bij voorkeur bedoeld voor auto’s van voor 1980. Deze equipes rijden een langere route en met een iets hogere gemiddelde snelheid. Deze klasse is bedoeld voor mensen met een hoog ambitieniveau of die  regelmatig meedoen aan Oldtimer Rally’s.

TOURKLASSE

De Tourklasse staat open voor inschrijving van alle auto’s, waarbij ook moderne (elektrische) auto’s uitgenodigd zijn. Deze klasse is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met dit soort evenementen. De complexiteit van de rit en de lagere gemiddelde snelheid maken dat de Tourklasse een relaxter karakter heeft.

Afbeelding met persoon, binnen, staand, man

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

SPONSORKLASSE

Met de sponsorklasse betrad de Miglia Daventria in 2016 nieuw terrein. Elk jaar zamelen we geld in voor een goed doel. In 2016 en 2017 was dat voor het Rode Kruis, voor activiteiten ten behoeve van jong gehandicapten. Ook voor 2018 werken we samen met het Rode Kruis.

Toen kwam ook de gedachte bij ons op: “Wat zou het geweldig zijn om van onze rally zelf al een onvergetelijke activiteit voor gehandicapte jongeren te maken.” Ook in 2018 staat de Sponsorklasse open voor equipes die een gehandicapte stadsgenoot mee willen nemen in een oldtimerrally. De route is verkort, met een eenvoudig kaartlees-syteem als leidraad.

Geen ervaring vereist. Genieten van de dag, de route, en – weten we uit eigen ervaring – een blije eerste navigator!

Foto’s van eerdere jaren:

http://migliadaventria.nl/gallerij/foto-galerie-2017/

http://migliadaventria.nl/gallerij/foto-galerie-2016/

http://migliadaventria.nl/gallerij/2015-editie/