© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Miglia 2015 eerste lustrum

Jubileum Miglia Daventria, 30 mei 2015

Dé Deventer goede doelen rally. Op 30 mei 2015 organiseert de Miglia Daventria voor de 5e keer de oldtimerrally met Deventer als start en finish. Deze lustrum editie belooft bijzonder te worden. De rally wordt uitgezet en technisch verzorgd door Joan van der Lustgraaf, een uitzetter die haar sporen ruimschoots verdiend heeft in de wereld van de klassieke autoritten. De route start in Deventer en loopt door Overijssel.

“Het niet voorspelde mooie weer gaf dit leuke en gezellige evenement met 46 equipes een extra dimensie. Iedereen was het er ‘s avonds bij het buffet over eens: Volgend jaar weer en de organisatie verdient echt meer deelnemers aan de start.” Wytze van Leuveren en Martin Roosenboom, MG B GT (1968), winnaars Miglia Daventria 2014

“Een fantastische mooie rally met een goed doel: een cheque met € 8000, = werd overhandigd voor de Jonge Mantelzorgers. Alles geweldig verzorgd door Joan. Een heuse aanrader voor het volgend jaar, maar zeker om revanche te nemen.” Jos Jurriëns en Wil van de Ven, Jaguar XK SE (1955)

Dankzij de inzet van meer dan 60 vrijwilligers worden de deelnemers in staat gesteld een uitdagende rally te rijden waarbij niet de snelheid het kenmerk is, maar de juiste interpretatie van de bedachte route. In 4 etappes worden de deelnemers langs de mooiste plekjes van Overijssel geleid. Daarbij wordt ook de inwendige mens bepaald niet vergeten.

De Miglia Daventria wordt georganiseerd door een aantal petrolheads en enthousiastelingen die lid zijn van Rotary Club Deventer. Elk jaar krijgen we een kick van een zo perfect mogelijk georganiseerde dag. Elk jaar is de organisatie professioneler en leggen we de lat voor de opbrengst ook steeds hoger.

Voor de opbrengst van onze 5e Miglia Daventria benefietrally heeft de Club voor 2015 een zinvolle bestedingsrichting gezocht en gevonden. Vanaf 2015 zijn het Deventer Ziekenhuis en Rotary Club Deventer een partnerschap aangegaan. Voor de komende jaren zal de opbrengst ten goede komen aan een specifiek onderdeel van het Deventer Ziekenhuis. Zo steunen we dit jaar de Complementaire zorg voor oudere patiënten.

Complementaire zorg is een echte vorm van zorg. Sommigen beweren dat het ‘zweverig’ is, aldus het Deventer Ziekenhuis. Maar niets is minder waar. Het biedt een patiënt comfort, rust en ontspanning met als doel het herstellend vermogen te laten toenemen. Het Deventer Ziekenhuis doet ook onderzoek naar het effect van de complementaire zorg die geboden wordt

Dankzij inschrijfgelden en de inleg van vele sponsoren is de opbrengst tijdens de eerste 4 edities steeds verdubbeld! Alle stewards die zich willen verbinden aan deze dag doen dat op strikt vrijwillige basis, en helpen zo het bedrag te maximaliseren.

www.migliadaventria.nl

Marco Achtereekte, wedstrijdleider

Miglia.daventria@gmail.com

Roel Westra, PR

06-51922027

(Foto’s met dank aan Mergler.nl (foto 1) en Autopics.nl)