© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

TOUR DE SOES 2019, KRANTENVERSLAG

Tour de Soes Langedijk heeft de wind in de rug

Afbeelding met persoon, binnen, plafond, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving Afbeelding met buiten, boom, fiets, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijving

LANGEDIJK/HEERHUGOWAARD ] Een echte Hollandse zomerdag met aangenaam fietsweer: niet te warm, wolkjes en zonneschijn. Zondag 7 juli had de allereerste 'Tour de Soes' in Langedijk en Heerhugowaard letterlijk de wind mee.

Ruim 200 enthousiaste jonge en oudere deelnemers reden door de mooie Kop van Noord-Holland, langs leuke routes tussen de 15 en 120 kilometer.
Deze toer- en familierit begon en eindigde in het gezellige, levendige Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. De dag is georganiseerd door de twee Rotaryclubs van Heerhugowaard en Langedijk. Hoofdsponsor is dit jaar de Rabobank.
Ruim 15 jaar is de Tour de Soes een begrip in deze streek. Het is ooit begonnen in Warmenhuizen. Alle deelnemers krijgen bij terugkeer traditioneel een soesje uitgereikt: vandaar de naam. Zoals een deelnemer zei 'Is ook weer 'es wat anders dan naar die Tour de France kijken !'
In de loop der jaren hebben Den Helder, Anna Paulowna en Schagen en nu ook de twee fusiegemeenten zich aangesloten bij dit sportieve en gezellige fietsevenement voor jong en oud. De langere routes maken verbinding met elkaar.
De opbrengst gaat ieder jaar naar andere goede doelen voor de jeugd in de regio. Dit jaar zijn het er drie: "Je mag er zijn," de stichting in Noord-Scharwoude die kleding inzamelt voor pleegkinderen, en "Maria Magdalena," een organisatie in Alkmaar die jongeren ondersteunt op weg naar zelfstandigheid.  En dan nog het veelbelovende project "Zicht op Talent." Dat is voor talentontwikkeling van muzikale jongeren, al of niet leerling van muziekschool Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard-Langedijk.
Begeleid door opgewekte jazzmuziek van "The Blue Sox" en de dixie van "Tired & Hungry" konden moe gereden sportievelingen na terugkeer even nazitten in het zonnetje: een broodje paling met een drankje in de museumtuin en meedoen aan de loterij, met een fonkelnieuwe fiets van Edwin Groen als hoofdprijs.
Rotary is een wereldomvattende vriendschapsorganisatie die medemensen steunt, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging.
De twee Rotaryclubs Heerhugowaard-Langedijk en Langedijk-Geestmerambacht willen hierbij de sportieve deelnemers, alle gulle sponsoren en de actieve vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet voor deze geslaagde dag.

Afbeelding met vloer, persoon, staand, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving Afbeelding met persoon, binnen, man, muur

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met vloer, persoon, binnen, staand

Automatisch gegenereerde beschrijving Afbeelding met persoon, binnen, vloer, groep

Automatisch gegenereerde beschrijving