© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

SANTA RUN 2019

Santa Run Heerhugowaard

Zondagmiddag 15 december organiseren Rotary Langedijk Geestmerambacht en Rotaract Club Alkmaar de 5e Santa Run in Heerhugowaard. De deelnemers rennen of wandelen 5 km door Heerhugowaard compleet in kerstmanpak. Dit jaar is er ook speciaal aandacht voor de kinderen met een Santa Kids Run.

De Santa Run is een ludieke run volledig in kerstsfeer en inmiddels een begrip in Heerhugowaard en omstreken. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in kerstmanpak het parcours voor twee goede doelen. De goede doelen dit jaar zijn: Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar. Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat ieder kind kan sporten, ook als dit om financiële redenen eigenlijk niet kan. Zij doen dit door de contributie en eventuele benodigde attributen te betalen. Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar heeft zich tot doel gesteld de beleving van het zieke kind en het gezin te verbeteren op de kinderafdeling van het NWZ. Dit betekent dat de stichting initiatieven neemt om de beleving van de ziekte voor zowel het kind als gezin aangenamer te maken. Van de opbrengst van de Santa Run kunnen beide stichtingen vele mooie dingen realiseren!

Hoofdsponsoren Nh1816 & Adviesgroep het Raadhuis maken het mede mogelijk om er voor de 5e keer een fantastisch event van te maken. Dit jaar zijn er drie verschillende afstanden voor volwassenen: 5 km wandeltocht, 5 km en 10 km run. Daarnaast is er ook speciaal aandacht voor de kids. Kinderopvang Babbels maakt het mede mogelijk om de Santa Kids Run te organiseren. Kinderen kunnen meedoen met de 0,6 km (4-7 jaar) of 1.2 km (8-12).

Het programma start om 13.30u op het Coolplein met de Kids Run. Aansluitend gaat om 14.45u het programma verder met de verschillende Santa Run afstanden. Het Coolplein zal worden omgetoverd in kerstsferen en de deelnemende kerstmannen-en vrouwen maken de sfeer compleet. Na afloop van de run is er gelegenheid om op het gezellige Coolplein nog een drankje en hapje te nuttigen. Kortom: een gezellige middag voor iedereen!

Inschrijven kan via www.santarunheerhugowaard.nl. Deelname bedraagt voor volwassenen €15,00 en kinderen €7,50. Dit is inclusief kerstman pak, officiële tijdsregistratie en medaille. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen voor de nummers 1, 2 en 3 op de verschillende afstanden. Wil je verzekerd zijn van een startbewijs? Schrijf je dan in voor 6 december! De gezelligste run van het jaar wil je niet missen!

Heerhugowaardse kinderen oefenen voor de Santa Run

Sinterklaas is nog in het land, maar de voorbereidingen voor de Santa Run Heerhugowaard zijn in volle gang. Zondagmiddag 15 december organiseren Rotary Langedijk Geestmerambacht en Rotaract Club Alkmaar de 5e Santa Run in Heerhugowaard. De deelnemers rennen of wandelen door Heerhugowaard compleet in kerstmanpak. Dit jaar is er ook speciaal aandacht voor de kinderen met een Santa Kids Run.

Kinderopvang Babbels maakt het mede mogelijk om de Kids Run te organiseren. Kinderen kunnen meedoen met de 0,6 km (4-7 jaar) of 1,2 km (8-12). Bij Babbels kinderopvang staat bewegen hoog in het vaandel. Op de verschillende locaties van Babbels wordt er dan ook druk geoefend om fit aan de start te verschijnen. Babbels: ‘’De combinatie van een sportevenement voor kinderen waarbij ook nog twee lokale goede doelen worden gesteund vinden wij fantastisch. Dat iedereen in kerstmanpak aan de start verschijnt is natuurlijk een leuke bijkomstigheid’’. Kinderen die gebruik maken van de kinderopvang kunnen inschrijven bij een van de Babbels locaties.

Ook kinderen die niet gebruik maken van Babbels kinderopvang kunnen natuurlijk meedoen aan de Santa Run. Inschrijven kan via www.santarunheerhugowaard.nl. Deelname voor kinderen bedraagt €7,50. Alle volwassen kerstmannen en vrouwen kunnen voor €15,00 deelnemen aan de Santa Run 5 of 10 km of de speciale 5 km wandeltocht. De kaartjes zijn inclusief kerstman pak, officiële tijdsregistratie en medaille. Wil je verzekerd zijn van een startbewijs? Schrijf je dan in voor 11 december. De gezelligste run van het jaar wil je niet missen!