© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Nieuws over Rotary Challenge

Vrijdag 8 april 2022 vertrekt (onder voorbehoud) vanuit Zwijndrecht een karavaan met auto’s naar Gambia. Deze karavaan, te beschouwen als een bijzonder hulpkonvooi, is een initiatief van Tineke Ruijter van Rotaryclub Zwijndrecht e/o. In Gambia worden de auto's afgestaan en geveild voor het goede doel.

In de karavaan rijden 7 deelnemers van de Rotaryclub Elst Over-Betuwe mee.

De karavaan bestaat uit goede tweedehands auto’s die in Gambia bij opbod worden verkocht.

In de auto’s worden zoveel mogelijk hulpgoederen, zoals kleding, schoolspullen en medische materialen meegenomen. Ook voor projecten in Mauritanië en Senegal. Voor de deelnemers, bestuurders en inzittenden, is het een sterk op de praktijk gerichte bijdrage aan de ontwikkeling van een land. Het project is een uitgelezen kans voor Rotaryclubs om samen te werken en om zich publiekelijk te manifesteren.

De opbrengst is voor Stichting Scholenplan Gambia. Deze stichting bouwt en onderhoudt scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia. Tegenwoordig ligt de nadruk op het 'Excellent Student Program' en worden meisjes die goed kunnen studeren maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteund.