© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Urk
Lions en Rotary geven fiets aan InteraktContour
renovatie schuilhokken kinderboederij Emmeloord
De Poldertoren in Emmeloord
Oogmeting in Sabatia
informatie
Oogziekenhuis Sabatia
informatie
Ondertekening oorkonde Rotary Emmeloord en Rotary Laarne Lochristi
Urk
't Voorhuys in Emmeloord

Welkom op de website van Rotary Emmeloord

Charity wine and diner

Charity wine & diner op 13 oktober 2018

Op zaterdag 13 oktober organiseerde Rotary Emmeloord een charity wine & diner. Locatie Van der Valk in Emmeloord. Er worden 5 gangen geserveerd met bijpassende wijnen. De wijnen zijn ook te bestellen. 

De kosten zijn 70 euro per persoon of 560 euro per tafel (8 personen). De opbrengst wordt gedoneerd aan verschillende goede doelen. 

Aanmelden graag per mail: richard@faberbetonpompen.nl

Rotary Emmeloord

Rotary Emmeloord is opgericht op 2 oktober 1956. Het bestaat uit een hechte groep mannen en vrouwen van verschillende leeftijden uit verschillende beroepsgroepen. De leden wonen of zijn actief in de gemeente Noordoostpolder en Urk.

 

Op maandagavond is er een bijeenkomst in Hotel Restaurant Grandcafe 't Voorhuys, De Deel 20 in Emmeloord.

  

Rotary Emmeloord onderhoudt ook internationale contacten met Rotaryclubs uit andere landen. Door deze contacten ontstaat er begrip en erkenning voor elkaar en elkaars cultuur.

Op dit moment heeft de club contacten met de Rotary in Rheine en met de Rotary in Laarne Lochristi. Er vindt jaarlijks een of twee meetings met bestuur en leden plaats en er worden activiteiten georganiseerd. De clubs helpen elkaar bij fundraising. 

 

lees meer

Actie voor oogziekenhuis Sabatia

Ingezamelde brillen overhandigd aan oogziekenhuis Sabatia


In 2014 en 2015 zijn ingezamelde brillen overhandigd aan het Sabatia oogziekenhuis in Kenia. De inzamelingsactie, die op initiatief van Rotary Club Emmeloord is ingezet, was een groot succes. Door verschillende opticiens in Emmeloord en Urk werden gebruikte brillen ingezameld voor hergebruik in Kenia.

Duizenden brillen werden op de verschillende locaties ingeleverd. Ook nieuwe monturen en glazen konden worden toegevoegd aan de lading. "Uiteindelijk hebben we rond de 5000 gebruikte en 2000 nieuwe brillen ingezameld", aldus Kees de Visser.


Naast deze brillen zijn ook andere materialen ingezameld voor het ziekenhuis. Oogpleisters, apparatuur om de gezichtsscherpte te meten, een slijpmachine voor brillenglazen en nog enkele andere materialen zijn aan de lading toegevoegd. 

lees meer