200803 Scholen Emmerhout sluiten afvalproject af

Scholen Emmerhout sluiten afvalproject af

20 maart 2008

Donderdag 20 maart om 11.00 uur hebben de basisscholen Mgr. Bekkersschool en de Tondel uit Emmerhout hun zwerfafvalproject officieel afgesloten met een presentatie van wat ze de afgelopen weken gedaan hebben. Het project is een initiatief van Rotaryclub Emmen. Ook Buurtsupport, Area Reiniging en de gemeente Emmen werkten mee aan het project.

De start van het project was maandag 3 maart. Wethouder Holman gaf het startschot voor een schoonmaakactie in hun wijk onder leiding van Buurtsupport en Rotaryclub Emmen. Bij Area Reiniging hebben de leerlingen van alles geleerd over “de weg van het afval”. Verder hebben de leerlingen in kleine groepen gewerkt aan (afval)onderwerpen zoals restafval, GFT en KCA en hebben ze organisaties bezocht die met afval te maken hebben. Het project is afgesloten met een bezoek aan de afvalverwerker Essent in Wijster.

Presentatie
De kinderen hebben erg veel werk gemaakt van het project. Werkstukken, flitsende powerpoinpresentaties en zelfs een filmpje. En ze hebben een ruime hoeveelheid zwerfafval opgehaald. Als dank voor de inzet overhandigde wethouder Holman aan de beide scholen een ingelijste ‘zwerfafvaloorkonde’. Het project was zo’n succes dat de deelnemende partijen zich willen inzetten om het project uit te breiden naar meerdere scholen.

Zwerfafvalproject
Het project past binnen het Emmense (zwerfafval)project “We doen het gewoon, Emmen schoon” en de Week van Nederland Schoon van 10 t/m 15 maart. Dit is een landelijke actieweek in het teken van zwerfafval.

gemeente Emmen