RC EMMEN DONEERT TWEE SHELTERBOXEN

shelterboxen nepal

Met temperaturen die in veel delen van Nepal dalen tot het vriespunt, en constant onweer en regen, is na de dodelijke aardbeving van afgelopen zaterdag schuilgelegenheid wanhopiger nodig dan ooit, De beving heeft naar schatting 600.000 huizen beschadigd, waardoor bijna drie miljoen mensen nergens heen kunnen. Veelvuldige naschokken leiden ertoe dat ook nog overeind staande gebouwen kunnen instorten, zodat de bewoners gedwongen worden in de open lucht te slapen.

 

beelden vanuit een drone laten de omvang van de verwoesting zien in het Ghorka-district
 

Broze hutjes, gemaakt van wat maar uit de puinhopen kon worden gered, zijn niet genoeg om de mensen te beschermen tegen het ruwe weer dat over Nepal trekt. Wanneer die regens overgaan in de moesson moet gevreesd worden voor bijkomende overstromingen en aardverschuivingen.

Gefaciliteerd door lokale Rotarians stuurt ShelterBox stevige tijdelijke schuiltenten die waar nodig aangepast en verplaatst kunnen worden. Elke box is een noodhulppakket met een ruime familietent. Met deze kwaliteitstent en andere essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen, kunnen mensen die dakloos geworden zijn door een (natuur-)ramp zich weer tijdelijk, zeg minimaal zes maanden redden. Meer ShelterBox-responseteams zijn onderweg. Maar dat kan natuurlijk niet zonder voortdurende financiële ondersteuning. Vandaar hun oproep: "Help de mensen van Nepal vandaag!"

 

Rotaryclub Emmen geeft gehoor aan deze oproep
en doneert twee ShelterBoxen uit ons H.F. Freesefonds
dat destijds speciaal in het leven is geroepen voor noodhulp bij rampen.