ANESTHESIEPROJECT ZIEKENHUIS SAWLA

Rotaryclub Herne-Bay wil samen met partnerclubs Addis Abeba, Cambrai, Emmen en Remscheid een Glostavent Helix anesthesiemachine schenken aan het ziekenhuis in Sawla (Ethiopië) – prijswinnende techniek die veilige anesthesie mogelijk maakt, óók in gebieden met een minder betrouwbare infrastructuur.

 

"De meesten van ons beschouwen de beschikbaarheid van anesthesie als iets vanzelfsprekends. Maar miljoenen in de derde wereld zijn niet zo gelukkig. In ontwikkelingslanden ontbreekt het veel ziekenhuizen aan bruikbare anesthesie-uitrusting, geneesmiddelen en goed opgeleide staf. Stel je eens voor: een amputatie of een keizersnee zonder anesthesie!"

"Zonder anesthesie kunnen spoedoperaties niet worden uitgevoerd, en veel patiënten halen het niet: vooral barende vrouwen, en kinderen. Safe Anaesthesia Worldwide is ooit opgericht om ervoor te zorgen dat de voordelen van moderne anesthesie overal beschikbaar zouden komen, zodat patiënten waar dan ook de behandeling kunnen krijgen die ze nodig hebben: veilig en pijnloos." (SAWW).

SAWW (Safe Anaesthesia Worldwide) en Diamedica (de fabrikant van de anesthesiemachine) werken samen met Rotary om deze broodnodige voorziening in het ziekenhuis van Sawla te plaatsen.


 

bezoek de projectpagina van club Herne Bay …

meer info over de solox-techniek …