MARLOES LEVELINK, GERECHTSDEURWAARDER

 

Marloes neemt ons in haar maiden-speech mee in haar werk als gerechtsdeurwaarder. Ze heeft twee dames op kantoor die voor de ondersteuning zorgen en binnenkort komt er een kandidaat bij. Ze doet weinig aan incasso’s en is vooral bezig met dagvaardiingen , beslagen , betekenen van vonnissen etc. Ze geeft voorbeelden van scheepsbeslagen en de problematiek die zich daarbij voor kan doen. Af en toe is het echt klauterwerk over meerdere schepen die aangemeerd liggen om bij het slachtoffer te komen waar beslag gelegd moet worden.

Ze gaat er alleen op af wat de vraag oproept of dat niet bedreigend is. Marloes geeft aan dat je de mensen waar je mee te maken krijgt net zo moet behandelen als je zelf zou willen worden behandeld. En ja het vrouw zijn heeft misschien in bepaalde situaties voordelen. Ook woning ontruimingen , verzoekschriften tot echtscheiding bij de rechtbank , executeren van vonnissen , behoren tot het werk.

Waarom gekozen voor dit vak ? Marloes heeft rechten gestudeerd ,heeft deze studie niet afgerond maar werd toch gegrepen door het juridische. Ze heeft ook stage gelopen bij het kantoor van Eddy H en ging aan het werk bij Gerrit Rosier de plaatselijke deurwaarder. Vooral de afwisseling in het beroep heeft haar enthousiast gemaakt. ‘s-morgens nog niet weten wat je ’s-middags moet gaan doen.

Hoe ga je met je emoties om als je met een schrijnend geval te maken krijgt b.v. bij een ontruiming ?

 

 

Je emoties moet je kanaliseren want anders kun je dit werk niet doen, dus gewoon werken volgen de wettelijke protocollen.

Uit de vele vragen die Marloes worden gesteld leid ik af dat het beroep van deurwaarder nog niet heel bekend is bij onze clubleden. Mag ik daaruit afleiden dat de praktische ervaringen met de deurwaarder in onze club van beperkte aard zijn ?

Tot slot laat Marloes een filmpje van RTV Noord zien waarop een krakerspand wordt ontruimd door de ME in de stad Groningen en waarop Marloes op de achtergrond is te zien met het betreffende dossier in de aanslag.

Al met al een enthousiast en goed verhaal dat ons weer een stuk wijzer heeft gemaakt.