© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

afscheid Johan Hamminga

AFSCHEID VAN JOHAN HAMMINGA

 

Johans classificatie was architectuur, en de beelden van de indrukwekkende hoeveelheid gebouwen waarop Johan zijn signatuur heeft gezet spraken voor zich.

Hij was maar liefst 35 jaar lid van onze club. In die 35 jaar heeft hij regelmatig gepleit voor een radicale en definitieve keuze voor onze club. Namelijk: "Hef op dit gezelschap!"

Echter toen hij in 2004 als voorzitter de macht had om zulks in gang te zetten liet hij dat na. Waarom? We zullen het niet weten. Johans wegen zijn immers ondoorgrondelijk.

Dat hij voor onze club grote verdiensten heeft gehad moge blijken uit het feit dat hij is onderscheiden als paulharrisfellow.

Bij het 25-jarig jubileum van onze club in 1998 was hij voortrekker bij het vuurvogelproject (het kunstwerk van Cornelis Huisman dat we als club aan de gemeenschap van Emmen hebben geschonken).

Ook het linescape-project van Marthijn de Groot werd door Johan met verve gepromoot.

Maar zijn grootste verdienste is natuurlijk het Meerdijk Open. Tien keer werd dit golftoernooi gehouden. Het verkrijgen van sponsoren die zich inschreven voor een flight was wel aan Johan wel toevertrouwd: er was feitelijk voor hen geen andere keuze dan bij te dragen. In die 10 jaar heeft dit evenement maar liefst € 180.000 gegenereerd. Een formidabele prestatie!

Johan verlaat onze club niet dan nadat hij de voorzitter omhangen heeft met een badlaken van het Meerdijk Open, en het teruggeven van een Rotaryvlag die 20 jaar geleden ineens aan zijn vlaggenstok had gehangen. Hij had hem al die tijd, keurig gestreken, in een kast bewaard. Nu het moment om ons er mee uit te zwaaien. Hij dankt ons allen voor de tijd die hij met ons heeft doorgebracht.

We zullen zijn eigenaardigheden node missen…

 

meer foto's …