Maatje op Maat (3-9-2019)

“Maatje Op Maat” een goed begin van seizoen 2019-2020.

Rotary Emmen-Monarch begon het nieuwe seizoen op 3 september met een presentatie van Nabil Sahhar en Brechje van de Vegte, over “Maatje op Maat”.

Maatje op Maat is in 2004 begonnen als project binnen Landstede-Zwolle. In eerste instantie om allochtone studenten extra  aandacht te bieden en al snel uitgebreid naar alle studenten. Doel: De uitval onder studenten te beperken door ze een steuntje in de rug te geven.
Die extra zorg werd in eerste instantie geboden door oud-collega’s van Nabil die met pensioen waren, maar inmiddels zijn er 100 maatjes die ondersteuning bieden als extra

klankbord buiten schooltijd. Veel betrokken burgers zetten zich vanuit diverse achtergronden en motieven in voor de jeugd en voor hun toekomst

Het succes van Maatje op Maat: 85% van de 1.300 jongeren die in de afgelopen jaren zijn begeleid is op school gebleven! In 2017 heeft het project de stimuleringsprijs van de Rotary Noord-Nederland gewonnen. Een van de spin-offs is Mentoring@Work, waarbij een bedrijfsmaatje (een gepensioneerde medewerker) een student begeleidt tijdens een bedrijfsstage. Voor meer informatie:www.maatjeopmaat.nl.