Lokale projecten varen wel bij samenwerking Wish Outdoor en Rotary


Rotary Gemert, Beek en Donk, Lieshout heeft afgelopen maand weer zes nieuwe lokale activiteiten financiële ondersteuning geboden. Er zijn bijdragen variërend van 250 tot 750 euro toegekend voor de Jeugd3daagse Aarle-Rixtel, Diomage Gemert eo, Kindervakantiewerk Lieshout, Speeltuin De Wieken en Buurtvereniging Over de Brug in Beek en Donk en Cultureel Erfgoed in Handel.

De Rotaryclub is blij met de goede samenwerking met Wish-Outdoor en prijst het festival voor haar jaarlijkse inzet om middelen vrij te maken voor de versterking van de leefbaarheid in de regio.

In een eerdere ronde van toekenningen in het begin van 2014 zijn naast de jeugdactiviteiten van Carnabeats Lieshout, Club van 100 van de Teugelders van Ganzendonck, Kindervakantiewerk Gemert en IVN Laarbeek ook al middelen toegekend aan Stichting Leergeld en voor de Opvang van Syrische gezinnen in Gemert.

De uitgekeerde middelen voor de lokale gemeenschap worden opgebracht middels de jaarlijkse bijdrage van Wish-Outdoor aan de goeden doelen commissie van deze regionale Rotaryclub die ook eigen fondswerving-activiteiten onderneemt. Afgelopen twee jaar heeft Wish-Outdoor telkens 20.000 euro bijgedragen aan de opbouw van het fonds dat voor de regio beschikbaar is.

Serviceclub voor een betere wereld
Rotaryclub Gemert, Beek en Donk, Lieshout maakt onderdeel uit van een wereldwijde organisatie. Samen met clubs over de gehele wereld worden diverse projecten ondersteund. Zo steunt de club samen collega’s uit Duitsland en Engeland een project in Gambia en draagt men financieel bij aan de wereldwijde campagne om polio uit te bannen.