© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RC Goes wint regio-award D1610/I 2018 !

Project Rotaryclub Goes Regio Award D1610, 2018,

Chocoladeletters&Kinderkleding

Graag stellen wij dit duo-project aan jullie voor. Duo project omdat wij een mooie combinatie hebben gemaakt tussen onze chocoladeletterverkoop vanuit fundraising en de bestemming daarvan ‘kinderkleding’ door onze community commissie.

Ons project

Het eerste deel van ons project bestaat uit onze chocoladeletterverkoop in de periode september/december. Hiervoor zijn zowel het Goesse bedrijfsleven, andere RC’s in Zeeland, als particulieren benaderd. De letters worden gemaakt door een Zeeuwse patissier. Alle clubleden verkopen, bezoeken andere clubs en helpen bij de distributie. Netto opbrengst dit jaar ruim €6000,-!

Het tweede van dit project betreft de bestemming. Via het leger des Heils Goes kwamen wij erachter dat zij een groot tekort hebben aan tweedehands kinderkleding. Kinderkleding wordt ofwel geheel afgedragen ofwel verkocht via Marktplaats. ‘Erbij horen’ is voor de ontwikkeling van kinderen van wezenlijk belang en kleding speelt daarbij een belangrijke rol. RC Goes heeft hiervoor drie actie’s uitgezet:

·

Inkoop van kinderkleding bij Goesse leveranciers

·

Inzameling van kinderkleding bij Zeeuwse RC’s

·

Samenwerking met de kledingbeurzen van het leger des Heils Goes voor de distributie

Inspiratie en samenwerking

Inspiratie en samenwerking staan aan de basis van dit prachtige duo-project. Binnen onze eigen club, maar ook tussen de verschillende Zeeuwse clubs bij onze clubbezoeken om de chocoladeletters te verkopen en kleding in te zamelen. Niet te vergeten tussen onze club, het Goesse Leger des Heils en de lokale leveranciers van de kinderkleding die ons met forse korting ter beschikking is gesteld.

PR

Onze PR commissie volgt dit project op de voet en zorgt voor publiciteit in de lokale pers.

Wij zijn blij en ook een beetje trots dat we deze prachtige projecten dit jaar hebben mogen uitvoeren.