kinderopvang-nickerie.docx

Project kinderopvang Nickerie, Suriname

Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie (spreek uit Nickéérie) in Suriname staat voor heel wat uitdagingen om goede medische zorg te verlenen in dit district in het uiterste westen van Suriname. Paul Liqui Lung, lid van Rotaryclub Gorinchem-Merwede, gaat sinds eind 2015 tweemaal per jaar voor een maand naar Suriname om in het MMC te opereren. Echter: opereren is een eerste stap, goede medische verzorging daarna is cruciaal.

Kinderopvang: een lang gekoesterde wens

Goede kinderopvang zou het voor het verplegend personeel veel gemakkelijker maken zich optimaal te focussen op zijn taken, onder andere de nazorg voor de geopereerde patiënten. Het is daarom al jaren een wens van het ziekenhuis om zo’n voorziening te realiseren. Het MMC en de Rotaryclubs Gorinchem-Merwede, Gorinchem en Paramaribo hebben de krachten gebundeld om deze wens uit te laten komen. Samen zetten zij zich in om een 24 uurs kinderopvang voor het personeel te realiseren.

Daarbij zorgt het MMC zorgen voor de accommodatie, personeel en continuïteit. Het wordt ook eigenaar van de kinderopvang. De Rotaryclubs gaan zorgen voor inrichting, opleidingen en ICT. Daarvoor is naar schatting USD 60.000 nodig.

Het gebouw staat

Het MMC heeft de accommodatie (het gebouw) gerealiseerd inmiddels gerealiseerd. Hieronder staan enkele foto’s van de bouw en van het voltooide gebouw.

cid:F5B54C3B-65B4-429D-BF53-54551382702D

cid:00C04C43-4812-44B3-8F25-70783FA0A9CB

Fondsenwerving met kramen op Open Havendag Gorinchem

Een van de fondsenwerfacties voor het project Kinderopvang Nickerie is op de Open Havendag op zaterdag 25 mei 2019. Daar staan Rotaryclub Gorinchem-Merwede en Rotaryclub Gorinchem samen met drie kramen. Naast tweedehands goederen zijn er geschenkpakketten van ‘Dubbel Genieten’ – het eigen bier van RC Gorinchem-Merwede – en Surinaamse snacks te koop.