Wandelen voor Water in 2019 ook succesvol

"Wandelen voor Water is altijd een goed georganiseerde happening" aldus een van de leerkrachten. Dat mogen de beide Rotaryclubs van Gouda in hun zak steken want ook vanochtend verliep de sponsortocht weer soepel. De 335 leerlingen sjouwden zes liter water over zes kilometer om te beseffen wat kinderen in ontwikkelingslanden elke dag moeten doen en daardoor school missen.

Ambassadeur van Tanzania Mrs Irene F. Mkwawa-Kasyanju neemt cheque in ontvangst
van Rola Hulsbergen (Rotary Bloemendaal)

"Met deze actie laten we zien dat we om ze geven" zei kinderwethouder Dies Nieuwenburg die zelf ook meeliep. Ook Irene Kasyanju, ambassadeur van Tanzania, droeg water en sloot zich aan bij de stoet. Zij ontving een cheque van de opbrengst ter waarde van €15.645,22 en bracht als dank enkele Tanzaniaanse liederen ten gehore. Jammer dat Aqua for All niet meer verdubbelt, anders was de opbrengst historisch hoog geweest. De waterfotowedstrijd werd met een fleurige foto gewonnen door Roosje den Ouden.

Hulde aan de vele vrijwilligers en sponsoren, maar vooral aan de leerlingen van de Goudse scholen Johannes Calvijn, Prinses Juliana, Ridderslag, Plaswijck, 't Avontuur, Casimir, De Ark en Vuurvogel.

Zie ook de videoreportage van RTV Gouwestad

Fotowedstrijd met rechts winnaar Roosje den Ouden met winnende foto.

Scholieren die 6 kilometer met 6 liter sjouwen.

Prachtige Tanzaniaanse stemmen op de Markt.