Brand in de sloppenwijk Kibera - de vraag

C:\Users\Jack\OneDrive\Documents\Rotary\Bestuur 1617\Info\T1617EN_PMS-C.png

Brand in de sloppenwijk Kibera

5 oktober 2016: Het is gelukt.

Onze stichting heeft vandaag de 1000 euro/dollar, van de prijs die Bert heeft ontvangen, overgemaakt naar de stichting Eboo. Dit voor de hulp door Fenna aan slachtoffers van brand in een sloppenwijk. Dank aan de leden die dit zo snel mogelijk hebben gemaakt!

4 oktober 2016: Fenneke in een email aan Bert:

Het zou geweldig zijn als ik uit jouw potje matrassen, dekens, potten en pannetjes etc. voor de zes families zou kunnen kopen. Ze hebben namelijk niets meer en slapen nu op de grond! 

3 oktober 2016: Fenneke in haar blog over de brand in de sloppenwijk Kibera:

Vanmorgen van 8 tot 12 uur druk bezig geweest met het uitdelen van kleding, schoenen, dekentjes enz. aan mensen binnen en buiten m’n programma.

Het zit namelijk zo; afgelopen dinsdag kwamen er al een paar moeders om te vertellen dat er brand geweest was in Kibera.

En als er brand is bij de buren, gaan mensen al hun spullen uit hun huisje halen om op die manier te voorkomen dat ze alles kwijt raken door de brand. Helaas komen er op dat moment allerlei ongure types tevoorschijn die gewoon alles wat op straat ligt meenemen, met als gevolg dat de mensen hoe dan ook alles kwijt zijn. Ik beloofde de moeders dat ze zaterdagmorgen mochten komen met hun kinderen, en dat ik dan iedereen nieuwe schoenen, laarzen en kleren zou geven.

In de loop van de week werd ik gebeld door het hoofd van de Anajalischool met de mededeling dat er nog drie families alles kwijt geraakt waren door de brand, dus zei ik: laat ze zaterdagmorgen maar hierheen komen…..Dus vanmorgen kwamen er 8 moeders met in totaal 17 kinderen van alle leeftijden en allemaal zijn ze met een paar setjes nieuwe kleren en nieuwe schoenen/laarzen en of sportschoenen, een dekentje, en een lekkere warme trui naar huis gegaan! De kinderen die in mijn programma zitten hebben ook alvast hun kerstpakket, bestaande uit een nieuwe schooltas, een leesboekje, pennen en potloden, een grote en kleine handdoek, tandenborstel, tandpasta, zeep, shampo enz. gekregen.