© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Heuvelland Cinema

film afgelast!

“Fisherman’s Friends” 21 november 2021

Ook in november kunt u weer genieten van een pracht film in de sfeerrijke omgeving van de gloednieuwe zaal in gemeenschapshuis “Gulper Hoes” in de Rosstraat te Gulpen. De cinema-crew van Rotary Club Gulpen-Vaals vertoont op 21 november aanstaande de Britse romantische komedie uit 2019 “Fisherman’s Friends”. Een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Port Isaac (Cornwall). Deze zingende Cornish zeelui bestormen geheel onverwacht de Engelse hitlijsten met hun aanstekelijke zee-liederen. Wanneer Danny – de handige en cynische Londense muziekmanager hen op de kade hoort zingen, wil hij de zangers meteen een contract aanbieden. Máár deze zangers van traditionele zee shanties zijn zeer eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert muziekproducent Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven: onder meer kameraadschap!

Regie: Chris Foggin.
Hoofdrolspelers: Daniel Mays – James Purefoy – David Hayman – Dave Johns – Sam Swainsbury – Tuppence Middleton – Noel Clarke – Christian Brassington – Maggie Steed en Jeed Anouka.


Gulpen
Heuvelland Cinema presenteert de kwaliteitsfilm “Fisherman’s Friends”

Er zijn veel bewoners van het Heuvelland die houden van films en graag naar de bioscoop gaan. In 2009 is Heuvelland Cinema op initiatief van Rotary Club Gulpen-Vaals gestart om daar iets aan te doen. Sindsdien is duidelijk gebleken dat Heuvelland Cinema in een behoefte voorziet. In de afgelopen jaren werd gedurende het winterseizoen één keer per maand op zondagavond een kwaliteitsfilm vertoond. De gekozen formule is duidelijk succesvol gebleken. Iedere maand bezoeken zo’n honderd filmliefhebbers de voorstellingen. Velen van hen zijn trouwe bezoekers, maar er komen ook steeds nieuwe filmkijkers, soms ook van buiten het Heuvelland. De door Heuvelland Cinema geselecteerde films zijn over het algemeen films uit het filmhuis circuit.

Covid 19

Vanwege de Covid-19 pandemie was Heuvelland Cinema helaas genoodzaakt haar voorstellingen in 2020 en begin 2021 te annuleren. Gelukkig is de situatie m.b.t. Covid-19 inmiddels ten goede gekeerd en kan Heuvelland Cinema haar voorstellingen thans weer  hervatten.

Tot het moment van uitbreken van de Covid-19 pandemie werden de films vertoond in de sfeervolle bibliotheek van Klooster Wittem. Heuvelland Cinema heeft de afgelopen jaren met veel genoegen gebruik gemaakt van deze unieke locatie die gemakkelijk en veilig bereikbaar is en waar bovendien gratis voor de deur kan worden geparkeerd.

Gulper Hoes

Om er verzekerd van te zijn dat Heuvelland Cinema haar films corona-proof kan vertonen is besloten de komende maanden van 2021 bij wijze van proef gebruik te maken van het geheel vernieuwde Gulper Hoes in Gulpen. De filmzaal in het Gulper Hoes is zeer modern en zeer ruim en is voorzien van een ultra modern ventilatie- en verwarmingssysteem. Na een aantal maanden zal Heuvelland Cinema evalueren hoe deze faciliteit is bevallen en of ook toekomstige filmvoorstellingen in het Gulper Hoes zullen plaatsvinden. In de directe nabijheid van het Gulper Hoes zijn ruime parkeergelegenheden aanwezig. Het aanvangstijdstip van de films is 20.00 uur en er kan voorafgaand aan de film een consumptie worden genuttigd vanaf 19.30 uur. Verder is er de mogelijkheid in de pauze en/of na afloop van de film met elkaar na te praten onder het genot van een drankje.

Goede Doelen

De toegangsprijs voor de films bedraagt € 12,50 en de opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de lokale goede doelen welke door Rotary Club Gulpen-Vaals worden ondersteund. Deze goede doelen zijn :

  • Stichting Wensulance,
  • Buddies NL project,
  • Hart- en vaatonderzoek MUMC.

Reservering

De entreekaartjes voor deze film zijn verkrijgbaar via de website. Het is ook mogelijk kaartjes te kopen aan de avondkassa, wel met het risico dat de filmzaal uitverkocht is. Op de website kunt u een vriendenlidmaatschap sluiten. U kunt “Vriend van Heuvelland Cinema” worden voor 80 euro. Voor dat bedrag krijgt u 8 toegangskaarten die gedurende één jaar geldig blijven. Dat betekent dus een korting van 20 euro, oftewel 2,50 euro korting per entreekaartje – vergeleken met de toegangsprijs in de losse verkoop. “De Vrienden”- entreekaarten zijn niet persoonsgebonden en zijn vrijelijk te gebruiken. De kaarten zijn eveneens overdraagbaar. U kunt zich ook per e-mail aanmelden als “Vriend van Heuvelland Cinema” (info@heuvellandcinema.nl ). Zie voor verdere informatie www.heuvellandcinema.nl

QR Code

Vanwege de regelgeving m.b.t. corona vragen wij u bij aankomst uw QR code en ID bewijs , een vaccinatiebewijs dan wel een negatief testresultaat of genezen-verklaring te tonen zodat u en uw mede filmliefhebbers van een veilig avondje kunnen genieten.

Techniek en organisatie van Heuvelland Cinema zijn in handen van Rotary Club Gulpen-Vaals. U bent van harte welkom bij Heuvelland Cinema op zondagavond in de sfeerrijke omgeving van het gloednieuwe Gulper Hoes. Het betreft de 2de film in de reeks kwaliteitsfilms van Heuvelland Cinema in de wintercyclus 2021/2022.