© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kerstactie Rotary en Zorgdat

 

Afbeelding met persoon, vasthouden

Automatisch gegenereerde beschrijving

Door het coronavirus hebben we minder contacten met andere mensen. De dagen zijn kort en doordat het kouder wordt komen we minder buiten. Hierdoor voelen meer mensen zich eenzaam of alleen. 

 

Na de succesvolle Hortensia-actie in april, wil de Rotary Harderwijk heel graag opnieuw iets beteken voor de inwoners van Harderwijk en Hierden die zich eenzaam of alleen voelen. 

Het idee

 

Begin november stuurde Sofie Pook, inwoonster van Harderwijk, een bericht via Facebook naar Zorgdat. Ze vroeg zich af of er acties tegen eenzaamheid waren in Harderwijk. Eén en één is twee en zo ontstond de kerstactie ‘Samen delen?’.

Sofie: “Ik zou graag met kerst iets willen betekenen voor mensen die door Corona eenzaam zijn. Ik woon zelf in de binnenstad. Tijdens de eerste golf heb ik mijn buurvrouw opgegeven voor het initiatief van Fonteinwerk van de Protestantse Gemeente Harderwijk. Graag wil ik nu weer iets doen.’

Via deze oproep willen we Harderwijkers en Hierdenaren vragen of zij mensen kennen in hun eigen straat of buurt die een hart onder de riem kunnen gebruiken. De Rotary Harderwijk schenkt 200 banketstaven. Zorgdat vult dit aan met nog 100 staven.

 

Ruud Mantingh van de Rotary Harderwijk:

‘De mensen die zich hiervoor aanmelden, bezorgen het zelf bij hun buurman of buurvrouw. Aan de banketstaaf hangt een kaartje met “Samen delen?” waardoor er hopelijk naast het moment waarop het wordt gebracht, er ook nog een moment volgt waarop de banketstaaf wordt gedeeld. Hiermee hopen we de eenzaamheid onder de mensen in Harderwijk en Hierden te verminderen. Hopelijk zijn er meer mensen die graag iets willen betekenen, net zoals Sofie.’

 

Kan jouw buurman, buurvrouw of kennis uit de buurt een hart onder de riem gebruiken? Via het formulier hieronder kun je je opgeven voor deze actie. Je kunt je aanmelden tot en met maandag 14 december.

Donderdag 17 december en vrijdag 18 december kun je op één van de locaties van Zorgdat de banketstaaf ophalen, zodat je deze in de dagen voor kerst kunt langs brengen.

 

Vragen?

 

Heb je een vraag over de Kerstactie? Neem dan contact op met Else van Werven van Zorgdat via telefoonnummer: (0341) 43 46 56  of emailadres: elsevanwerven@zorgdat.nl.

Formulier Kerstactie ‘Samen delen?’

Aanmelden kan via de site:

https://zorgdat.nl/ontmoeten-samenleven/kerstactie-rotary-en-zorgdat/