© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Activiteiten

 1. Rotary Heerhugowaard-Langedijk haalt € 47.500,- op voor MS-research en lotgenoten

  Rotary Heerhugowaard-Langedijk haalt € 47.500,- op voor MS-research en lotgenoten
  Rotary Heerhugowaard-Langedijk heeft een spectaculaire veiling gehouden met indrukwekkende optreden van Wolter kroes in zijn rol als ambassadeur voor de stichting MS-research (opbrengst € 42.500,-) en de lotgenoten van de MS patiënten vereniging (opbrengst € 5.000,-). De totale opbrengst is € 47.500,-
  De veiling heeft plaatsgevonden op donderdag 14 november 2019 in de geheel opnieuw ingerichte H.H. Engelbewaarderskerk te Hoorn. Een uniek oud kerkgebouw met een moderne uitstraling die tegenwoordig in gebruik is als uitvaartcentrum.
  Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert. Ook geeft zij voorlichting over MS en bevordert en streeft de Stichting naar optimale zorg voor alle mensen met MS.
  Sinds de oprichting in 1980 is het structureel financieren van onderzoek het hoofddoel van de Stichting. Het kost € 65.000 per jaar om één wetenschapper een jaar lang onderzoek naar MS te laten doen. De Stichting geeft structurele financiële steun aan academische MS-centra gespecialiseerd in zorg en onderzoek.
  MS is letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte die jonge mensen treft in de bloei van hun leven. Het is de meest invaliderende ziekte bij jongvolwassenen en is helaas (nog) niet te genezen. De ziekte van de hersenen en het ruggenmerg leidt tot klachten van diverse aard: uitval van spieren, extreme vermoeidheid, verlies van zicht- en spraakvermogen, maar ook geheugen- en concentratie problemen.
  Onderzoek is dus heel hard nodig. Stichting MS Research ontvangt geen overheidssubsidie en is dus volledig afhankelijk van particuliere giften. De opbrengst van de veiling maakt het verschil voor mensen met MS.

 2. Rotaryclub deelt cheques uit

  Zoals velen wellicht bekend zal zijn is Rotary wereldwijd mede verantwoordelijk voor de actie polio de wereld uit. In Nederland wordt deze actie ondersteund onder meer door de verkoop van bloembollen. Zo heeft ook onze plaatselijke Rotaryclub recentelijk vele bollenpakketten weten te verkopen en een financiële bijdrage kunnen leveren.

 3. Rotary doneert €23.000 voor rolstoelliften

  De Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk heeft met een donatie van € 23.000,-- aan Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk het aanbrengen van rolstoel liften in de rondvaartboten van het Museum Broekerveiling mogelijk gemaakt.

 4. Hamlin Fistula donatie

  De fistelproblematiek is eigenlijk geheel onbekend en gaat langs ons heen, als we er niet op worden gewezen. Het heeft grote impact op vrouwen, meisjes eigenlijk En op de rest van hun leven. Wat is er toch een ellende in de wereld.

 5. Lokale goede doelen hulp in Coronatijd

  Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk houdt door de Corona maatregelen geld over wegens het niet wekelijks bij elkaar komen. De contributie voor de gezamenlijke meeting inclusief diner wordt door de club nu gedoneerd aan een aantal goede doelen.

 6. Speciale fietsen voor Esdégé-Reigersdaal

  Een van de doelen van Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk is zich in te zetten voor de gehandicapte medemens. Toch mooi als deze twee doelstellingen samenkomen in de donatie van twee bijzondere fietsen vertelt Ton Adams namens de Rotaryclub.

 7. Rolstoellift in gebruik genomen

 8. Installatie 2 nieuwe leden

 9. Impressie Tour de Soes 2019