© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub deelt cheques uit

cheques voor voedselbank

Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk deelt cheques uit.

Zoals velen wellicht bekend zal zijn is Rotary wereldwijd mede verantwoordelijk voor de actie polio de wereld uit. In Nederland wordt deze actie ondersteund onder meer door de verkoop van bloembollen. Zo heeft ook onze plaatselijke Rotaryclub recentelijk vele bollenpakketten weten te verkopen en een financiële bijdrage kunnen leveren.

Polio is een zeer besmettelijke virusziekte die ernstige misvormingen en verlammingen kan veroorzaken. In Nederland komt polio door onze hoge vaccinatiegraad niet meer voor (de laatste grote polio-epidemie was in 1956). Wereldwijd is de ziekte nog niet uitgeroeid waardoor polio ook bij ons weer kan terugkeren. Meer informatie over het project End Polio Now kunt u vinden op de website www.rotaryhelpt.nl.

Deze week vernam de plaatselijke Rotaryclub dat de grote vrieskast van de Voedselbank Alkmaar e.o. met het uitgiftepunt aan de Stationsweg in Heerhugowaard het begeven heeft. Een flinke reparatie moet het euvel verhelpen. Peter Strijbis van Rotaryclub Heerhugowaard- Langedijk hoorde hiervan en zegde gelijk een financiële bijdrage toe. Peter hoopt dat zeker in deze economisch lastige tijd mensen die het echt nodig hebben de schaamte opzij kunnen zetten en gebruik maken van het mooie werk van o.a. de voedselbank. Iedereen kan door omstandigheden in de problemen komen en gelukkig zijn er veel instanties en vrijwilligers bereid met liefde een positieve bijdrage te leveren. Kijk maar eens op www.voedselbankalkmaar.nl