Rotary helpt Voedsel en Kledingbank

Rotary helpt Voedsel en Kledingbank

Rotary helpt Voedsel en Kledingbank


Rotary helpt Voedsel en Kledingbank
De Rotaryclubs Heerhugowaard-Langedijk en Langedijk-Geestmerambacht hebben op zaterdag 19 mei de handen uit de mouwen gestoken om de klantonvriendelijke entree van de Voedselbank en de Kledingbank op de locatie aan de Stationsweg in Heerhugowaard te verbouwen. Diverse leden van de clubs hebben vrijwillig aannemer Henselmans uit Noord-Scharwoude geholpen de entree veel toegankelijker te maken, ook voor rolstoelgebruikers en leveranciers. Het resultaat, getuige de foto’s, mag er zijn! Tijdens deze actieve dag is de inwendige mens verzorgd door vrijwilligers van de Voedselbank.

De werkzaamheden komen voort uit de door de clubs in december georganiseerde Santa Run in Heerhugowaard waarbij een bedrag van € 10.000 geheel ten goede is gekomen aan de Voedsel en Kledingbank. De kledingbank heeft het geld o.a. bestemd voor de aanschaf van de bestelauto en de Voedselbank heeft twee vrieskasten kunnen bekostigen. Met de nieuwe entree voor rekening van de Rotaryclubs is het project afgerond. Het was inderdaad een schot in de roos, namelijk de voedselbank.

Wij allen kunnen soms, buiten ons toedoen en door omstandigheden, in een situatie terecht komen dat we maar met een minimaal bedrag per maand moeten toe komen! Met een gezinnetje van bijvoorbeeld 4 personen is dit maximaal € 88,— per week voor de noodzakelijke persoonlijke uitgaven en boodschappen. Je moet er niet aan denken. Voor deze mensen springt de Voedselbank Alkmaar, afdeling Heerhugowaard, in de bres door het verstrekken van een voedselpakket. De gezamenlijke voedselbanken redden het tot nu toe, iedere week weer voor haar ca. 75 klanten, leuke voedselpakketten samen te stellen. Dit gebeurt met bijv. overgebleven voorraden van supermarkten e.d. broden, vlees, vis, zuivel en af en toe wat lekkers. Maar zonder de nodige voorzieningen kan de voedselbank met al haar vrijwilligers niet werken. De voedselveiligheid moet blijven gewaarmerkt en dat wordt nu enorm verbeterd door de ook door de Rotary geschonken diepvries kasten.

Op de foto’s de nieuwe vrieskasten en het doorkippen van het lint door een dankbare Wim Meijer van de Voedselbank samen met Marjon Duin van Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk.