© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Lokale goede doelen hulp in Coronatijd

Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk houdt door de Corona maatregelen geld over wegens het niet wekelijks bij elkaar komen. De contributie voor de gezamenlijke meeting inclusief diner wordt door de club nu gedoneerd aan een aantal goede doelen.

Afbeeldingsresultaat voor dak en thuislozen

Dak en thuisloosheid

Kansfonds steunt lokale initiatieven die de situatie van kwetsbare mensen doorbreken of -voor wie dat te hoog is gegrepen- die hen een liefdevol vangnet biedt zonder verwachtingen. Daarnaast wordt er gezocht naar een oplossing voor de oorzaken die de problemen in stand houden, zoals tegenwerkende wet- en regelgeving. De afgelopen tien jaar is het aantal daklozen in Nederland meer dan verdubbeld: van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000. Steeds meer mensen ontbreekt het aan de meest basale dingen: onderdak, voedsel en gezondheidszorg. Ze hebben vaak meer problemen tegelijk, zoals geldproblemen, een verslaving, psychische problemen of een verstandelijke beperking. Dak- en thuisloze mensen hebben geen stabiel leven. Ze hebben ondersteuning nodig om hun leven op te bouwen. De Rotaryclub steunt het doel met een donatie van € 1.500,--.

Kijk voor informatie op www.kansfonds.nl/help-mee

Kinderhulp Je mag er zijn.

€ 1.500,-- is ook gedoneerd aan kledingmagazijn ´Je mag er zijn´ in Noord-Scharwoude. Deze Stichting ‘Je mag er zijn’ Noord-Holland is een onafhankelijke stichting en is er voor pleeg-/en gezinsouders. Als een kind uit huis geplaatst wordt is dat echt geen leuke logeer partij. Tijd om een koffertje te pakken is er niet. Als pleegouder heb je vaak snel, veel spullen nodig en wil je graag het leed voor een kind zo klein mogelijk maken en hem of haar een veilig gevoel geven. Emotioneel is dat een hele taak maar praktisch komt er ook heel wat bij kijken. ‘Je mag er zijn’ biedt in deze de helpende hand bieden.

Kijk voor meer informatie op www.noordholland.jemagerzijn.nl

Stichting Help-Elkander

Help-Elkander is een nog jonge stichting (opgericht in juni 2017) die hulp biedt aan mensen die in behoeftige omstandigheden verkeren. Zij richt zich met name op het mogelijk maken van een korte vakantie voor minima met kinderen die in een uitzichtloze situatie verzeild zijn geraakt. Hierbij willen we verder gaan dan een verblijf aanbieden, maar zorgen voor een ‘zorgeloze’ en ontspannende ontsnapping uit de dagelijkse ellende. Zowel het vervoer, het eten als de ‘uitjes’ zijn inbegrepen. Vooralsnog is er voor gekozen om dit beperkt te houden tot de eigen regio, de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Deze Stichting heeft van de Rotaryclub € 500,-- ontvangen.

Kijk voor meer informatie op www.help-elkander.nl

Afbeelding met tekst, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving