© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Twee rolstoel liften voor € 23.000,-- gefinancierd door Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk.

Donatie rolstoelliften €23.000,-

Twee rolstoel liften voor € 23.000,-- gefinancierd door Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk.

Evenementen | Museum Broeker Veiling

De Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk heeft met een donatie van € 23.000,-- aan Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk het aanbrengen van rolstoel liften in de rondvaartboten van het Museum Broekerveiling mogelijk gemaakt.

Ron Karels, directeur van het Museum vertelt dat in de open rondvaartboot met de naam Oosterdel een splinternieuwe flexibele elektrische/hydraulische lift, kosten € 17.000,--, wordt gemonteerd, zodat voor rolstoel gebruikers de beiden zijden van de boot toegankelijk zullen zijn. Het draagvermogen is maar liefst 1.000 kg, dus iedere (gemotoriseerde) rolstoel gebruiker is binnenkort in staat om ook van een rondvaart te genieten en het Oosterdel gebied van nabij te bewonderen. In de Grobol, de dichte rondvaartboot uit 1926, wordt voor € 6.000,-- de bestaande lift omgebouwd naar een nieuw elektrisch/hydraulisch systeem.

De liften maken onderdeel uit van een totale modernisering van de boten naar een elektrische aandrijving. De totale kosten zouden veel hoger zijn als het Museum niet over zoveel capabele vrijwilligers zou beschikken, die met veel enthousiasme en onder deskundige leiding van Emiel Ruys van Ruys Scheepstimmerwerken de klus aan het klaren is. Peter Strijbis van de genoemde Rotaryclub is onder de indruk. Het is tenslotte ook een hele operatie waarbij de verbouw onderhevig is aan de normen van de Scheepsinspectie. Met ingang van het nieuwe vaarseizoen begin april, zal de verbouw voltooid zijn.

Het Museum is voor veel extra uitgaven afhankelijk van donaties. Kijk op www.broekerveiling.nl voor meer informatie over deze oudste doorvaargroenteveiling ter wereld.