Rotary is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self.

Vrijheidsfestival!

Flyer vrijheidsfestival

Vrijheidsfestival 22 september 2019

Rotary Heeze organiseert samen met Cordaad Vluchtelingenwerk, de gemeente Heeze-Leende en het Rode Kruis Heeze sinds een aantal jaar het Multi Culinair Festival met als doel de bevordering van integratie van de in Heeze wonende statushouders en de overige bevolking. Dit jaar is gekozen om deze happening te integreren met het Vrijheidsfestival dat plaats vindt op 22 september in de Gemeentehuistuin in Heeze waar een Multi Culinair Plein wordt ingericht.

Meet, greet and eat!
Het Vrijheidsfestival is er op gericht dat wij, met elkaar, dus ook samen met de nieuwe Nederlanders, onze VRIJHEID VIEREN. De statushouders zijn juist in deze tijden de groep die zich het meeste bewust is van de vrijheid die zij hier ervaren. Je ontvangt een door hen gemaakt hapje voor een gesprekje. Er is voldoende te eten en te drinken en het wordt gratis aangeboden. 

Welkom

Bij Rotary Heeze hebben we aandacht voor de mens achter de mens. We versterken elkaar vanuit een diversiteit aan vakgebieden en inspireren elkaar in een sfeer van vriendschap.

We organiseren tweewekelijks een bijeenkomst met een diner en programmeren lezingen of andere clubactiviteiten zoals ‘handen uit de mouwen’ projecten; we zetten ons in op een praktische manier. Maatschappelijke solidariteit is een primaire drijfveer. We werven fondsen voor goede doelen, en brengen mensen samen. Zoveel mogelijk in de omgeving van Heeze, het meest cultureel creatieve dorp in Zuidoost Brabant. Bijvoorbeeld met de organisatie van o.a. de Santarun en het Multi Culinair Festival. Internationaal dragen we bij aan het Shelter Box project in rampgebieden.

Heb je belangstelling voor Rotary en zou je je willen aansluiten bij Rotary Heeze? Wij zijn op zoek naar scherpdenkers (m/v) die van betekenis willen zijn voor hun omgeving, en actief willen bijdragen aan onze activiteiten. Meld je aan via Peter van Zon: peter.vanzon@vermetten.nl. We nodigen je graag uit voor een kennismaking. Onze leden wonen of werken voornamelijk in de regio 040. 

Onze “Stichting Goede Doelen Rotaryclub Heeze” heeft een ANBI status waarvan details te vinden zijn op: http://anbi.nl/publicatieverplichting/stichting-goede-doelen-rotaryclub-heeze/

Rotary Heeze