© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Keyvan Shahbazi, 21 juni 2023

Openbare lezing: Het levensverhaal van Keyvan Shahbazi, bekend van “De Amerikaan van Karadj”

Op woensdag 21 juni a.s. is Keyvan Shahbazi (1964, Iran) te gast bij Rotary Club Heiloo in het Julianaklooster. Keyvan Shahbazi vluchtte in 1983 uit Iran en na zijn inburgering in Nederland werd hij columnist van de Volkskrant en adviseur van diverse ministeries.

Tijdens deze openbare lezing zal hij ons zijn bijzondere levensverhaal vertellen, waarbij ook delen van zijn autobiografie ter sprake zullen komen. Dit adembenemende autobiografische debuut “De Amerikaan van Karadj” beschrijft zijn leven, dat start wanneer hij zich als Iraanse jongen aansluit bij een jongerenverzetsgroep tegen Khomeini en hij aan den lijve de praktijk van dit gruwelijke regime ondervindt.

Leon de Winter (Nederlandse schrijver en columnist) schreef in zijn recensie over dit boek: "In de precieze taal van een scherpe waarnemer laat Shahbazi in de eerste hoofdstukken zijn figuren in het ongewisse van wat hen boven het hoofd hangt. Hij is erin geslaagd op zuivere toon over zijn verwoeste jeugd en zijn vermoorde vrienden te schrijven. Zijn getuigenis zal lang naklinken".

Heeft dit uw interesse gewekt? Meld u dan voor 15 juni aan via rotaryheiloolezing@gmail.com. Toegang is gratis.

Aanvang: 20.00 uur

Zaal open: vanaf 19.45 uur

Locatie: Engelenzaal van het Julianaklooster/Onze Lieve Vrouwe ter Nood

Adres: Hoogeweg 65, Heiloo

Boekhandel Bruna uit Heiloo is aanwezig met een stand waar door Keyvan gesigneerde boeken (geheel vrijblijvend) gekocht kunnen worden.

Rotary Club Heiloo is een actieve club met 38 enthousiaste leden. Wilt u meer weten over deze club, dan is deze avond een goede gelegenheid om kennis te komen maken.

Afbeelding met Menselijk gezicht, persoon, kleding, overhemd

Automatisch gegenereerde beschrijving