© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Tiende PCC -Maalwater-Run en walk op zondag 15 april 2018

De Tiende PCC Maalwater Run wordt gehouden op zondag 15 april, met een precies 10 km lang parcours en met weer de bambini-run.

Klik hier om naar de website te gaan

Of kijk direct naar het videofilmpje van 2017, klik daarvoor hier

Foto Hetty Deinum

Foto Alfred Roszbach

De PCC Maalwater Run is inmiddels een begrip geworden in Heiloo en omstreken.

Hardlopen en wandelen voor goed doel

Samen met Buurtsportcoach Pascale de Hoogh, Atletiekvereniging Trias, en Buitenfit wil Rotary Club Heiloo mensen in beweging krijgen. Het hardloop-evenement is uitgebreid met wandeltochten van verschillende lengte met af en toe een kleine klimpartij.

Voor jong en oud
De Maalwaterrun and Walk is voor jong en oud. Voor de allerkleinste deelnemers is er een Bambiniloop. Als ze na 400 meter over de finish komen, krijgen ze een medaille. De iets grotere kinderen kunnen mee rennen op het 1 en 2 kilometer parcours. Voor deelnemers boven de 12 jaar en volwassen recreanten is een parcours uitgezet van 4.5 kilometer. Het slotstuk is een parcours van 10 kilometer. Sinds 2014 wordt er gelopen in het dorp en is de start en de finish op het Stationsplein.

Wandelroutes
Er zijn wandelroutes van verschillende lengte uitgezet. De tochten gaan langs interessante objecten en door de mooie omgeving van Heiloo.

Waar loopt u voor?
Het positieve resultaat van de Run en de Walk wordt gebruikt om het bewegings-onderwijs op basisscholen in Heiloo te stimuleren en sport voor kinderen en volwassenen mogelijk te maken door daarop gerichte organisaties te helpen. Daardoor wordt gezond bewegen door iedereen gestimuleerd het jaar rond gestimuleerd.

Video's: 2013: http://www.youtube.com/watch?v=8qkgFOubRmM en http://www.youtube.com/watch?v=Jdowp_J431I

Video’s 2014: http://youtu.be/cqtR1e4DFr4 en http://youtu.be/uJDNJbNa9BM

Video's 2015: https://www.youtube.com/watch?v=p3Px4PL8tM4