© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Club Heiloo steunt Sport@School

Rotary Club Heiloo stimuleert gezond bewegen ook in 2016.

De PCC MaalwaterRun die Rotary Club Heiloo al enige jaren samen met Atletiekvereniging Trias organiseert heeft er al enige jaren een ‘Walk’ bij gekregen. Met het motto: Heiloo in beweging hoopt Rotary Club Heiloo een bijdrage te leveren aan gezond bewegen door jong tot oud.

De MaalwaterRun is een benefiet Run & Walk. Er wordt gestreefd naar een positieve opbrengst voor een sportief en op-de-jeugd-gericht doel.

Op 9 april 2017 organiseert Rotary Club Heiloo samen met Buurtsportcoach Pascale de Hoogh, SportRaad Heiloo, AV Trias en Buitenfit. de 9e PCC MaalwaterRun&Walk. Het PCC is hoofdsponsor en laat zijn leerlingen meedoen aan de Run en stimuleert ook ouders mee te doen.

SportRaad Heiloo heeft als één van de speerpunten het project Sport@School gelanceerd. De uitvoering wordt nu gedaan door Pascale de Hoogh. Basisscholen en sportverenigingen in Heiloo kunnen meedoen in dit project. De sportverenigingen brengen hun expertise, voorzieningen en enthousiasme in tijdens de gymnastieklessen voor de leerlingen van basisscholen in Heiloo. De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen zo de kans kennis te maken met verschillende sporten en verenigingen. Het doel is om het bewegings-onderwijs te verlevendigen en de sportparticipatie van de jeugd in Heiloo te vergroten.

De tot op heden behaalde resultaten bewijzen dat het project Sport@School gecontinueerd moet worden en een breed draagvlak in de gemeente Heiloo verdient. In 2014 en 2015 is het positieve resultaat van de PCCMaalwaterRun&Walk beschikbaar gesteld aan Sport@School. Daardoor kunnen de lessen aangeboden worden tegen een veel lagere prijs.

Op zondag 9 april 2017 kunnen leerlingen van basisscholen weer meedoen aan de Run of de Walk. Hun inschrijfgeld gaat in de vorm van vouchers naar de school van de leerling ten behoeve van Sport@School lessen.

Vindt u ook dat de kinderen van de basisscholen blijvend bewegings-onderwijs moeten krijgen door daarvoor opgeleide sport docenten? Gaat u ze de mogelijkheid bieden om kennis te blijven maken met sportbeoefening in verenigingsverband? Doe met ons mee!

De overige deelnamegelden worden gestort in het Rotary Sportfonds Heiloo. Organisaties die gezond bewegen stimuleren of sportbeoefening door kinderen en volwassenen mogelijk maken kunnen een beroep doen op dit fonds.

Reserveer alvast zondag 9 april 2017 voor een Run van 1, 2, 5 of 10 km of een wandeling van 6, 9 of 18 km. De wandeling voert langs interessante plekken in Heiloo en de mooie omgeving. Er is een routebeschrijving met korte uitleg over de objecten waarlangs de route gaat. Blijf op de hoogte, ga regelmatig naar www.pccmaalwaterrunenwalk.nl . Like ook onze facebookpagina