© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Mooie 13e editie van de PCC Maalwaterrun in Heiloo

Wat een feest was het zondag 16 april op het terrein van Atletiekvereniging Trias! De ca. 1000 deelnemers van de PCC Maalwaterrun gaven het uiterste om een mooie persoonlijke tijd neer te zetten.

Tijdens de Run werden vijf afstanden gelopen: 1 km, 2.2 km, 4.3 km, 10 km en de Bambinirun van 300 meter voor de allerkleinsten.

Met een wandeltocht (de Walk) op eveneens vijf verschillende afstanden en een fietstocht van 20 km, was er voor deelnemers van iedere leeftijd wel iets te doen. De Bike werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en zowel de gidsen van Stichting Oer-IJ als de deelnemers kijken enthousiast terug op deze eerste editie.

Van het PCC deden dit jaar maar liefst 180 leerlingen mee en de leerlingen van de basisscholen in Heiloo renden gezamenlijk sportlessen voor hun school bij elkaar.

Bij de 10 km waren Lester du Perron (35:56 min) en Mariska Agterberg (41:41 min) de snelsten. Winnaars bij de 4.3 km waren Boet van Hove (13:07 min) en Jasmijn Vendel (16:55 min). Voor de overige tijden, klik hier.

Vele ouders en grootouders waren meegekomen om de renners en rennertjes aan te moedigen. Na afloop van de race konden de kinderen de resterende energie kwijt op de springkussens op het terrein. 

De organisatie door Rotary Club Heiloo in samenwerking met Trias en Holland Sport verliep weer vlekkeloos. Met dank aan de vele lokale sponsors die sympathiek staan ten opzichte van de goede doelen die worden gesteund; Zomerkamp Heiloo, Timmerdorp en Sport@school, kijken we terug op een fantastische dag!