Over

Rotary Club Helmond (RCH) is opgericht op 4 december 1965 en telt in 2019 45 leden.

Zij is de ‘moederclub’ van Rotary Helmond Regio en Rotary Nuenen.

Elke vrijdagmiddag komt de club bijeen van 12.00 uur tot 14.00 uur in Lunchroom De Keijser aan de Torenstraat in Helmond.

Het bijzondere van deze lunchroom is dat het bedienend personeel bestaat uit mensen met een NAH-problematiek, dat wil zeggen met niet aangeboren hersenletsel.

Zij zijn zeer enthousiast over de hen geboden gelegenheid hier werkervaring op te doen. RCH heeft de ruimte voor zichzelf op vrijdagmiddag tussen twaalf en twee, voor de rest van de week is de lunchroom openbaar toegankelijk.

Warm aanbevolen!

 

Zoals iedere Rotaryclub probeert ook RCH goede doelen te ondersteunen. Het machtigste instrument hiervoor is het jaarlijks sinds 2005 georganiseerde Nieuwjaarsconcert. Daarover kunt u elders op deze site lezen.

 

 

Elke clubmeeting bevat ook een interessant programma, dat omstreeks 13.15 uur begint. Bedoeling is dat het samenzijn en het programma leiden tot geestelijke verrijking en verdieping van relaties.

RCH probeert niet met de rug naar de samenleving te staan, maar intensief daaraan deel te nemen en daaraan dienstbaar te zijn.