Tulpenbollenactie Rotary Westland in Bloei: 5900 kinderen levenslang beschermd tegen polio!

Ook dit jaar heeft Rotary Westland meegedaan met de ‘End Polio Now’ en heeft maar liefst doosjes verkocht. Dit bedrag is goed voor 5700 polio vaccins!

Wat is de ‘End Polio Now’ tulpenactie?

Ter gelegenheid van de nationale actie op radio en televisie in het kader van de ramp op de Filipijnen, werd er in 2013 een veiling georganiseerd door het tv-programma ‘Man bijt hond’. Een delegatie van Rotary leden was aanwezig om te bieden op een nieuwe tulp. Rotary droeg op deze wijze € 12.000,- bij aan de actie en de nieuwe tulp kreeg de naam ‘End Polio Now-tulp’. Het bestuur van Rotary zag mogelijkheden om hier een landelijke actie aan te verbinden door de tulpenbollen per 25 te verpakken in een luxe geschenkdoos en € 10,00 per verkochte verpakking af te dragen aan End Polio Now. Weldra geschiedde, de actie werd door alle Rotary districten omarmd en het resultaat mag er de afgelopen jaren wezen!

Een geschenkdoosje met 25 tulpenbollen kost € 15,-.Van elk verkocht doosje gaat er €10,- naar ‘End Polio Now”. De opbrengst van Rotary wordt verdrievoudigd door de Bill & Melida Gates Foundation. Door de verkoop van 59 doosjes heeft Rotary Het Westland dit jaar met een bedrag van €1.770,- bijgedragen aan 5.900 polio vaccins.