PERSBERICHT

Shelterboxen Rotary naar Sint-Maarten

Westland – De drie Westlandse rotaryclubs zijn een actie begonnen waarbij shelterboxen worden aangeschaft voor de getroffenen op het door de orkaan grotendeels verwoeste eiland Sint-Maarten.

Een shelterbox is een unieke, kunststoffen doos waarin de basisuitrusting voor de herinrichting van een huishouden zit. Dat betekent onder meer een grote familietent, bedden, dekens, een brander en een waterfilter. Dakloze slachtoffers kunnen er de eerste maanden een compleet onderkomen in vinden. De box is een initiatief van Rotary en is al eerder succesvol ingezet bij natuurrampen.

De lokale clubs Westland, Westland Polanen en Wateringen hadden binnen 24 uur al negen shelterboxen vergaard, dit ook mede dankzij de Gezamenlijke Westlandse Autobedrijven. Het district waaronder deze plaatselijke clubs vallen heeft daarnaast nog eens tien shelterboxen toegezegd.

Via het hoofdkantoor van deze internationale serviceclub zullen de boxen naar Sint-Maarten worden overgebracht. Inmiddels zijn er ook al contacten de rotaryclub Philipsburg op Sint-Maarten. Een complete shelterbox kost € 750.

Het is de bedoeling dat de Westlandse rotaryleden de komende weken gezamenlijk geld bij bedrijven en particulieren blijven inzamelen voor de shelterboxen. Ook andere rotaryclubs zoals die in Maassluis en Vlaardingen doen inmiddels mee. Directe giften voor de shelterbox-actie zijn ook welkom op het nummer NL10 ABNA 0530 3918 21 ten name van de stichting CS Rotaryclub Het Westland.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie, niet voor publicatie, kunt u bellen met de pr-contactpersoon van de drie rotaryclubs, Diana Duijvestijn, tel. 06 2457 6735.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------