Derde Santarun Day voor wandelaars en runners!

4 november 2019

Een knalrood bewegend kerstlint door Naaldwijk

De derde versie van de Westlandse Santarun is op zaterdag 14 december 2019 in Naaldwijk. Net als de voorgaande keren gaan dan weer honderden jonge en oude deelnemers – soms hele families – als een knalrood kerstlint door het Naaldwijkse centrum op pad voor het goede doel. Massaal verkleed met muts, baard en kerstmanpak.

Alle deelnemers vertrekken gezamenlijk na het startschot in twee categorieën. Er is een route voor wandelaars en een voor zogenoemde runners. De eersten maken een rondje door het hart van Naaldwijk; de runners lopen een langere route door dezelfde route twee keer af te leggen. De twee afstanden zijn 2,5 en 5 kilometers, de start is op het Wilhelminaplein.

Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving een eigen rode 'santapak' en krijgen na afloop een herinneringsmedaille. Deelnemen kost 15 euro; kinderen (tot en met 12 jaar) 10 euro.

Tijdens de eerste versie, in 2017, deden er zo'n 250 Westlanders mee, vorig jaar waren dat er ruim 300 en deze keer hoopt de organisatie op bijna vijfhonderd wandelaars en lopers.

De kleurrijke en sportieve actie Santarun Day wordt georganiseerd door twee lokale Rotaryclubs, Westland en Westland Polanen. Er zijn ook twee goede doelen, zowel 'om de hoek' als 'ver'. Dat betekent dat het Santa-geld deels gaat naar kindertehuizen in het Roemeense Sibiu, waar voornamelijk meervoudig gehandicapte (wees)kinderen wonen.

Het lokale doel is Voedselbank Westland. De bedoeling is dat 'bankklanten', net als vele andere Westlanders, ook een kerstpakket krijgen, een box met extra's en wat lekkers.

Een aantal bedrijven heeft zich inmiddels al aangemeld als sponsor, andere doen mee door hun personeel te laten wandelen of rennen. Informatie en aanmelden: santarunwestland.nl